skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Arvesen klar for Tour de France

Kurt Asle Arvesen vant Skandinavias største endagsritt i går. Foto:Per-Espen Eriksen/Scanpix.
Kurt Asle Arvesen vant Skandinavias største endagsritt i går. Foto:Per-Espen Eriksen/Scanpix.
Kurt Asle Arvesen vant søndagens 199,5 km lange CSC Classic i Århus. Rittet er Skandinavias største endagsritt, og flere toppryttere stilte til start. Nå får Arvesen etter alle solemerker starte i Tour de France.


Publisert 03.05.2004 11:13. Oppdatert 03.05.2004 15:24.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:


Arvesen fra CSC-laget kom med i et tidlig brudd, men rykket fra de andre da det sto igjen tre-fire mil å kjøre. Romsdalingen slo annenmann, årets Paris-Roubaix-vinner Magnus Backstedt, med rundt ett minutt.

Fantastisk seier

Dette var en fantastisk seier, og det viser at jeg fortsatt kan vinne løp. Jeg fikk tilbakemeldinger om det som skjedde bak meg, og det gjorde at jeg følte meg tryggere på seier etter hvert som jeg nærmet meg mål. Dessuten visste jeg at det var flere CSC-ryttere i gruppen bak meg, sa Arvesen til NTB etter seieren. Allan Johansen kom på 3. plass.

Større oppgaver venter

Og nå tyder alt på at Tour de France nærmer seg for Kurt Asle Arvesen (29). Den norske proffsyklisten har fått mer eller mindre klarsignal til å starte forberedelsene til verdens hardeste etapperitt.

Offisielt laguttak skjer ikke før et par uker i forkant av starten i belgiske Liege. Likevel er den tidligere U23-verdensmesteren (1997) blant en liten håndfull CSC-ryttere som allerede har fått beskjed om å forberede seg til Tour-start. Ingen ting er endelig, men jeg har fått gode signaler om at det er i orden. Det ligger i kortene at jeg får kjøre Tour de France nå. Jeg tror det bare er sykdom eller skade som kan forandre på det, sier Arvesen til NTB. I så fall blir romsdalingen 11. nordmann gjennom tidene som får sykle verdens hardeste etapperitt.

-Fornøyelse å se ham

Arvesens seier i Skandinavias største endagsritt søndag var prikken over i-en for sportsdirektør Bjarne Riis. Mannen som selv vant Tour de France sammenlagt og ble dansk folkehelt i 1996, frydet seg over utklassingen. Det var godt for Kurt å vinne etter en vårsesong hvor han har kjørt bra hele tiden. Han er en vinnertype, og det er en fornøyelse å se ham avgjøre et så hardt løp, sa Riis etter nordmannens første seier for året.

Vil ha etappeseier

Neste ritt for Kurt Asle Arvesen er etapperittet Bayern rundfart 19. mai. Så følger Tyskland rundt og Stern Elektrotour i Nederland. Deretter kommer NM i Stjørdal før Tour de France og OL. Målet er en etappe-seier i Tour de France og OL-medalje, sier Arvesen. (NTB)

I fjor vant Kurt Asle Arvesen en etappe i Italia Rundt. Til sommeren satser han på seier i Frankrike.Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no