skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

OL uten Tørlen og Horrem?

Iver Horrem kan bli nektet OL-deltagelse, selv om han er kvalifisert.
Iver Horrem kan bli nektet OL-deltagelse, selv om han er kvalifisert.
Norske sandvolleyballspillere risikerer å bli utestengt fra OL i Aten i august.

Publisert 16.04.2004 11:04.
Årsaken er at Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite (NIF) som ett av seks land nekter å godkjenne Det internasjonale volleyballforbundets kvalifiserings-kriterier, skriver Norges Volleyballforbund i en pressemelding.

Er kvalifisert

På de offisielle OL-rankinglistene er per dato fire norske sandvolleyballag inne blant de til sammen 48 lagene som får delta i OL-turneringen i Aten. Men bak hvert norsk lag står det en stjerne, som det også gjør på utøvere fra fem andre nasjoner: Sverige, Danmark, Nederland, Mexico og Australia. Som ett av seks land har Norge nektet å akseptere Det internasjonale volleyball-orbundets (FIVB) kvalifiserings-system for OL i Aten. Det til tross for at systemet er det samme som i Atlanta i 1996 og Sydney i 2000.

OL-nekt og store bøter

NIFs nei kan medføre at NVBFs utøvere ikke får delta i Aten, selv om de er kvalifisert. FIVB definerer sandvolleyball som en lagidrett. Den definisjonen aksepteres ikke av NIF, selv om de ved president og generalsekretær både har akseptert og signert tilsvarende godkjenningsdokumenter for OL i Atlanta og Sydney. De skrev under papirene for Aten også, men har i ettertid trukket tilbake sin signatur. NIF har i stedet arbeidet svært aktivt mot FIVB, og dermed også Norges Volleyballforbund, sier Edgar Broks.

Dersom NIF opprettholder sitt nei, vil konsekvensene for NVBF være både OL-nekt for de kvalifiserte lagene, utestengelse fra alle internasjonale volleyballmesterskap for de kommende år og betydelige bøter. (NTB)

Ingrid Tørlen (t.h.) fra Ålesund og Nila Håkedal kan også bli nektet OL-deltagelse.


Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SUNNMØRE

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no