skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Bygginga er i gang!

I dag var det altså endelig klart. Aalesunds Fotballklubb sin nye stadion står ferdig til sesongstart 2005.

Publisert 15.03.2004 15:09.
Av Rune Hustad

Klokka 12 i dag fikk prosjektleder Jon Ketil Gjørtz (t.h.) overrakt de nødvendige papirene fra Ålesund kommune. Dermed kan entrepenøren starte arbeidet, og allerede i dag er man i gang med arbeidet til tribunen på nordsida av anlegget.

Tidsplanen

Hovedtribuna skal stå ferdig til bruk den andre mars neste år. Grunnen til at den må stå først ferdig er at det er flere leietagere som skal inn i denne delen av bygget. Så skal selve bana stå klar til bruk den 17.april, mens hele anlegget skal være klar til overlevering 15.mai 2005. En ambisiøs tidsplan, som imidlertid alle parter er enige om skal holde.

Lang vei mot realisering

Prosjektleder for det nye stadionet, Jon Ketil Gjørtz, sier at de helt siden midten av 90-tallet har vært smertelig klar over at noe måtte gjøres med banesituasjonen til Aalesunds Fotballklubb. Derfor var dagen i dag en stor dag for han. Han har vekslet mellom tro, håp og tvil, men nå er altså all tvil feid til siden.

Trond Fredriksen tok det første avsparket i dag. (Foto:Brede Røsjø, NRK)

Spillerne gleder seg

Midtbanespiller Trond Fredriksen var tilstede under seansen i formiddag. Han sier at selv om det blir trist å forlate Kråmyra, så er det nødvendig å få en ny stadion på plass. Gressdekket på det nye stadionet blir kunstgress, noe som Fredriksen i utgangspunktet har vært litt skeptisk til. Nå har han imidlertid også fått sansen for dette underlaget, og Fredriksen gleder seg stort til seriestarten neste år.

-Skikkelige fasiliteter

Banemester Einar Welle på Kråmyra er en av de som hver høst har slitt veldig med å få Kråmyra i forsvarlig stand. Han er derfor også veldig fornøyd med å få flytte ned til Volsdalsberga. Ikke bare på grunn av selve bana, men også fordi han nå kan tilby publikum skikkelige fasiliteter på tribunene.

Så gjenstår det å se om den første kampen på det nye stadionet til Aalesunds Fotballklubb blir spilt i førstedivisjon, eller i tippeligaen..

Fotomontasje:Biong Arkitekter, Oslo.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM AAFK
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SUNNMØRE

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no