skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Full rulle for Hareide

Åge Hareide drar nå på tur til England.
Åge Hareide drar nå på tur til England.
Åge Hareide surfer videre på landslagets positive bølge. Asia byttes ut med England denne uka.

Publisert 02.02.2004 13:34.
Full rulle er ordet for Hareides første uker i trenerjobben. Full fart hele tiden, sier Hareide.


Vil snakke med managere

Før Asia-turen var han i Italia og fikk ja fra John Carew og Tore Andre Flo. Han rekker et toppfotballseminar denne uka før England kaller. Fredag gjør Hareide kanskje de første samtalene med managere i norske-klubbene. Landslagssjefen håper initiativet skal gjøre klimaet mellom landslaget og klubbene bedre og ryddigere. Vi gjør dette for å få kommunikasjonslinjene i orden. Slik at vi slipper å få noe krøll når vi går i gang med å kalle inn spillere. Vi forstår at arbeidsgiverne er opptatt av at spillerne ikke skal bli for hardt belastet. Det dreier seg stort sett om treningskampene. Vi får nesten ta det fra kamp til kamp hvilke spillere vi får løs, sier Åge Hareide til NTB.

I forkant

Vi ønsker nå å orientere om kampene våre og diskutere med klubbledelsen. Vi kan jo kreve å få spillerne frigitt, men det er ingen vits å komme i en konfliktsituasjon der det blir ugreie av det. Bedre er det å løse slikt i forkant. Det er en evig kamp mellom arbeidsgiver og de nasjonale fotballforbundene. Tendensen de siste er sesongene er klar: Treningslandskamper nedprioriteres av en del spillere. De frykter å komme skadd tilbake.

Møter Solskjær og Riise

Hareide skal se to-tre kamper i England. Han kommer også til å ha møter med Ole Gunnar Solskjær, John Arne Riise og andre England-proffer.

Spennende

Norge møter Nord-Irland borte 18. februar uten helt toppet mannskap. Til kampen mot Serbia-Montenegro (borte 31. mars) og hjemme mot Russland (28. april) håper Hareide å kunne velge fritt blant alle de aktuelle spillerne. Fram til da kan jeg se så mange spillere som mulig i forskjellige roller. Så må jeg veie prestasjonene opp mot hverandre og sette sammen et lag med spillere som ikke minst passer best sammen.

Kampprogrammet

Dette er resten av landslagets kampprogram dette året:
Mai/juni: Motstander ikke klar.
18. august: Belgia (Ullevaal).
4. september: Italia Norge
8. september: Norge Hviterussland
9. oktober: Skottland Norge
13.oktober: Norge Slovenia

Av Espen Hartvig,NTB

Siste saker:

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no