skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Solbakken med historiens første

Her er Bjarne Solbakken på veg ned til sin første verdenscupseier. Foto:AP/Scanpix.
Her er Bjarne Solbakken på veg ned til sin første verdenscupseier. Foto:AP/Scanpix.
Bjarne Solbakken toppet en fantastisk helg med seier i søndagens super-G. Det var Stranda-guttens første
verdenscuptriumf.

Publisert 07.12.2003 20:10. Oppdatert 08.12.2003 10:40.
Beaver Creek (NTB): Dette er bare helt rått. Det er en fantastisk helg for meg, det må jeg bare si. At jeg skulle klatre helt til topps hadde jeg aldri trodd, sier en overlykkelig Solbakken til NTB.

Nære på fredag

Sunnmøringen var nær ved å ta sin første seirer allerede under fredagens utforrenn, men ble snytt for gleden da hjemmekjøreren Daron Rahlves leverte et fantomløp. Den delte 2. plassen ble likevel hans første pallbesøk.

Vanvittig glad

Søndag var det ingen som kunne nekte Solbakken seieren. Ikke engang bursdagsbarnet Hermann The Herminator Maier fikk lov eller kunne ødelegge festen til Solbakken. Jeg er bare vanvittig glad. Nå har jeg endelig klart det. Helt siden jeg ble god på ski har jeg sagt at en dag skulle jeg stå på toppen. Det er helt rått å ha klart det, fortsetter den norske fartskjøreren.

Høy fart

Løypa var veldig vanskelig fordi det var høy fart helt fra toppen. Dessuten snødde det slik at det ikke var silkeforhold som de vi hadde her de første dagene. Jeg mestret forholdene best i dag, og det er skikkelig kult å klare det, sier Solbakken.

Han kunne ikke si om han var heldigere med forholdene enn sine konkurrenter på senere startnummer. Fra startnummer 9 satte han bestetid. I målområdet kunne han se den ene favoritten etter den andre havne bak seg på lystavlen.
Hermann Maier vant utforrennet lørdag og håpet å feire
31-årsdagen søndag med sin 45. verdenscupseier, men han kom til kort. Østerrikeren ble slått av Solbakken med 0,39 sekund og måtte nøye seg med å knipe 2. plassen foran landsmannen Hans Knauss.

Rett hjem

Lasse Kjus, som kjørte ned til 6. plass søndag, var bekymret over sin egen fartsform på trening før de norske alpinistene tok turen over dammen. Da ble han slått med over to sekunder av Solbakken. Det mente Kjus var en indikasjon på at han neppe hadde noen sjanse mot resten av verden. Men så viste det seg at han knapt kunne funnet noen sterkere å måle seg mot. Noen særlig feiring blir det ikke for alpinistene. De setter seg på første fly til Europa og reiser til helgens renn i Alta Badia. (NTB)Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SUNNMØRE

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no