skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Bjerkeli til topps

Håvard Bjerkeli og Tor Arne Hetland jubler etter seieren. Foto:AFP/Scanpix
Håvard Bjerkeli og Tor Arne Hetland jubler etter seieren. Foto:AFP/Scanpix
Håvard Bjerkeli fra Isfjorden førte sammen med Tor Arn Hetland Norge til topps under verdenscuprennet i sprintstafett søndag.

Publisert 07.12.2003 17:19. Oppdatert 08.12.2003 10:35.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Tor Arne Hetland tok tilbake sjefsrollen, og endelig fikk svenskene stryk i sprint igjen. Dette var jævlig moro, gliste sprintkongen Hetland.

Vi var i ferd med å bli lei av at de blågule tuktet Norge i
sprint. Vi begynte nesten å tro det var kommet et permanent
tronskifte. Men, nei da. I Dobbiaco søndag var radarparet Håvard Bjerkeli og Tor Arne Hetland tilbake i førersetet, i en høydramatisk sprintstafett som inneholdt det meste stavbrekk, tette dueller, kollisjoner og fall.
Ikke minst: Hetland hadde igjen den lengste tåen og den bredeste brystkassa. Den regjerende OL-mesteren i sprint lå velkjent og arrogant bak den regjerende verdensmesteren Thobias Fredriksson inn på oppløpet. 50 meter før mål kastet Hetland seg ut, og han rakk så vidt å bryte seg først over målstreken. Det måtte fotofinish til for å kåre vinneren. Etterpå eksploderte hele det norske teamet i feiende jubelscener. Ikke bare ble det seier. Håvard Solbakken og John Kristian Dahl sikret norsk 3. plass.

-Godt

Godt å slå svenskene igjen. På tide, mente Håvard Bjerkeli. Så flat løype, så lite som skilte oss, så godt føre, stavbrekk og fall. I tillegg var jeg spent. Jeg kom rett fra en tremil lørdag. Det gjorde ikke Thobias. I dag var jeg pigg som juling, konstaterte Hetland.

Sprintseieren smakte ekstra bra for trener Ulf Morten Aune.
Etter den labre sesongdebuten i Dusseldorf i oktober, trengte han denne oppturen. Fryktelig bra. Vi er pigge igjen. Godt at Sverige ble slått. Vi har hørt til det kjedsommelige at det bare er svenskene som kan gå sprint, sa Aune.

Bjerkeli sjuk

Aune var spent på forhånd. Bjerkeli var sjuk og kunne ikke trene fra mandag til fredag. Det var ingen selvfølge at isfjordingen skulle prestere. Men jeg var i slag. Jeg hadde tydeligvis overskudd, kom det fra en lettet Bjerkeli.

Framgang

Både Bjerkeli og Hetland går en oppvisningssprint i Luzern onsdag. Søndag går trolig en av dem eller begge stafett i Davos. 16. desember er det ny verdenscupsprint. Den går i klassisk stil. I Dusseldorf ble beste norske nummer ni. Sprinterne har mye å revansjere.
Vi er bedre enn vi var. Flere er kommet opp på et høyt,
stabilt nivå, mener Håvard Bjerkeli. Vi er på gang igjen. Vi får betalt for all treningen utover i sesongen. Det er jeg sikker på, sa Tor Arne Hetland. (NTB)

Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no