skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Kurt Asle Arvesen en VM-joker?

Med sin nye arbeidsgiver Bjarne Riis ringside håper Kurt Asle Arvesen å være med på å prege sluttfasen av søndagens landeveisritt i VM på sykkel i Canada.

Publisert 10.10.2003 13:22. Oppdatert 10.10.2003 13:24.
Foto: Scanpix
For å greie det må han ha en god porsjon flaks, perfekte taktiske løsninger og at kroppen fungerer 100 prosent de drøye seks timene han skal sitte på sykkelsetet i det 260 kilometer lange rittet.

Eneste norske selskap i det store VM-feltet er Bjørnar Vestøl, proffkollega i danske Team fakta.

Arvesens resept for søndagens ritt er å spare mest mulig krefter de første timene. Deretter vil han så gjerne være med på å prege VM-rittet.

- To enslige norske ryttere har ikke mulighet til noe særlig samarbeid. Vi må spille på at andre kjører inn brudd, sier Arvesen, som vet at sjansen til en plassering i toppen er liten.

Små endringer

- Dette er Davids kamp mot Goliat, men det har skjedd overraskelser i VM-historien. Det får være trøsten, sier Arvesen til NTB.

De to nordmennene sitter i et VM-felt hvor de store
nasjonene hver har 12 ryttere.

Neste år kjører han for det danske topplaget CSC. Dit får han med seg Team fakta-trener Kim Andersen. Øverste sjef er Tour de France-vinner Bjarne Riis.

- Riis har helt sikkert en del å lære meg, men det er viktig å holde på grunnprinsippene. Det er ønskelig å bli like hurtig i spurten som tidligere, men det vil i så fall gå på bekostning av styrke i bakkene. Det er jeg neppe interessert i, sier Arvesen, som skal på første samling med CSC på Lanzarote i desember.

Mager innsats

CSC reiser i år ikke til ritt i Australia på nyåret. Den danske proffstallen prioriterer åpningen i Europa.

- Tour de France er et stort mål for meg, men signaler om ritt har jeg ikke fått. Det er formen som avgjør det, sier Arvesen.

CSC vant lagkonkurransen i Tour de France i år og er garantert deltakelse neste år. Laget skal også kjøre enten Giro d'Italia eller Spania Rundt. Hvilket er ikke bestemt.

Før han slutter seg til CSC-stallen i desember skal han til
Norge for å gå på ski. Det skal fortsatt være med i Arvesens sesongopplegg.

I år har det gitt mange bra resultater, kanskje også i VM. For det trengs i proffenes landsveisritt.

Den norske innsatsen i VM har vært laber de siste årene. For ti år siden endte Dag Otto Lauritzen på 7. plass. Året etter kom han på 30. plass. Siden det er Kurt Asle Arvesen på 55. plass i fjorårets VM i Belgia beste norske plassering. (NTB)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no