skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Heltent Riise i slaget:

Endelig litt flaks for Norge

Et kvarter etter det uheldige 0-1-tapet mot Portugal onsdag hadde Norge endelig litt flaks. Da scoret Danmark mot Romania.

Publisert 10.09.2003 21:39.

Et kvarter etter det uheldige 0-1-tapet mot Portugal onsdag hadde Norge endelig litt flaks. Da scoret Danmark mot Romania. Danskenes utligning på overtid betyr at Norges drøm om EM-spill neste år lever igjen, etter at den egentlig var knust.

Nå kommer spenningen i gruppa til å leve helt fram til siste runde 11. oktober. Dansk poeng i Bosnia vil gi Norge omspill mot en annen gruppetoer, forutsatt at Luxembourg slås på Ullevaal.

Et nytt og friskt norsk lag viste i onsdagens kamp mot neste års EM-verter at Norge kan ha noe i sluttspillet å gjøre. Laget var nesten helt nytt i forhold til det som tapte i Bosnia lørdag.

Riise i slag

Skandaleombruste John Arne Riise var en av få spillere som var igjen. Han var tent til tusen og var en av mange som sto fram.

Norge skapte mange sjanser, men sliter fortsatt med å få ballen i mål. Den ene gangen Steffen Iversen greide det, i det 61. minutt, ble han svært tvilsomt vinket av for offside.

Kjempesjanser

Iversen hadde to kjempesjanser også før pause, men kom ikke nærmere enn et stolpeskudd. Harald Brattbakk misbrukte også noen kjempesjanser, og dermed ble Pedro Pauleta matchvinner med sin vakre scoring etter åtte minutter.

Norge var ikke til å kjenne igjen fra lørdag, unntatt på to
ting: Dårlig utnyttelse av sjansene og marginer som vipper feil vei. Portugal var heldig som vant, men det ble mer enn oppveid av danskenes utligning fire minutter på overtid.

Denne gang pep ingen da Norges kamp var over, og spillerne kunne motta hyllest fra publikum som ventet på stadion i håp om en dansk utligning i Parken. Til slutt ble de belønnet.

Nytt lag

Norges lag var endret på åtte plasser i forhold til det som startet mot Bosnia lørdag, etter en serie forfall og skader.

Først forsvant Ole Gunnar Solskjær, Andre Bergdølmo og John
Carew av ulike årsaker.

Kampdagen kastet Henning Berg og Ronny Johnsen inn håndkleet med småskader, så fikk Roar Strand strekk under oppvarmingen. Og etter å ha innledet kampen lovende måtte
Tore Andre Flo ut med skade i første omgang.

Drømmestart

Men reservelaget bet godt fra seg selv om Portugal fikk en drømmestart med scoring på kampens første sjanse i det 9. minutt.

Det var et riktig vakkert mål, da Rui Costa lobbet en pasning til spissen Pauleta som i sin 50. landskamp dempet ballen på brystet og fluktet den i nettet bak en sjanseløs Espen Johnsen.

Portugal hadde ballen mye, viste stor pasningssikkerhet og mange fine tekniske detaljer, men skapte sjelden store problemer for det norske forsvaret etter det. Norge kom til mange halvsjanser og tre riktig store før pause.

Lyktes ikke

I det 18. minutt fikk Brattbakk plutselig ballen alene foran mål da Martin Andresens innlegg endret retning på en portugiser. Han skjøt på direkten, men keeper samlet beina og unngikk både tunnel og scoring.

I det 39. minutt kontret Norge i overtall, og Brattbakk spilte fram Iversen som skjøt hardt. Keeper Ricardo Pereira ga retur rett ut i feltet, men rett ved siden av Håvard Flo.

Minuttet etter var det enda nærmere norsk scoring, da Iversen fikk ballen omtrent i samme posisjon og klinte til på volley. Ballen smalt i nærmeste stolpe, og publikum hygget seg på Ullevaal selv om hjemmelaget lå under.

Jubel og ny spenning

På vei inn til halvtidshvilen fikk spillerne høre kveldens første jubelbrøl, da Danmark scoret mot Romania på storskjermen.

Norge hadde store sjanser også i 2. omgang, og da var også Portugal flere ganger nær ved å score igjen. Men rapportene om rumenske scoringer i Parken så ut til å ødelegge dagen helt til Danmark omsider scoret målet som sendte Romania ut og Danmark, Bosnia og Norge til en spennende avslutning.