skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Unni Ødegård tremilsvinner

Unni Ødegård fra Molde gikk til topps på tre mila i NM på ski søndag. Ann Eli Tafjord fra Valldal ga Møre og Romsdal nok en medalje og sikret bronsen.

Publisert 30.03.2003 15:00. Oppdatert 31.03.2003 09:53.
Fra bronse fredag til NM-gull søndag
for Moldejenta Unni Ødegård.
Foto: Gunnar Sandvik

Etter bronse i skiatlon fredag gikk Moldejenta Unni Ødegård helt til topps søndag. Ødegård gikk den klassiske tremila på 1.35.37,3 og slo toeren Anita Olsen Katnosa fra Gran med ett minutt og to tideler. Bronsen gikk til Ann Eli Tafjord fra Valldal. Hun var 2.51,3 minutter bak vinneren i mål.
Bente Skari skulle gått sitt aller siste renn på toppnivå søndag, men hun stilte aldri i avskjedsrennet på grunn av at hun var tett i brystet.
Det var ikke så veldig mange andre som stilte heller, og bare 21 kom til mål.

Fra USA til NM-gull

Den 28 år gamle jenta har gjort det skarpt i årets NM. På hjemmebane ble det sølv i stafetten med Molde, og fredag ble det bronse på dobbeltjaktstarten.
Nå drømmer jenta, som er samboer med svensken Magnus Eriksson, og som siden jul har bodd i Falun, om en plass på elitelaget neste år.
-Jeg er klar hvis de vil ha meg med, men det spørs om det jeg har prestert er godt nok, sa den relativt overraskende NM-vinneren.
Men da den ene favoritten ble uaktuell på grunn av ulike årsaker var veien ryddet. Løpere som Bente Skari, Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud kom aldri til start. Hilde Gjermundshaug Pedersen (glatte ski) og Jannike Østby (kranglete kne) brøt.

Rutinert

Unni Ødegård er intet ubeskrevet skiblad selv om hun aldri er blitt norsk mester som senior før nå. Men hun har to gull, fem sølv og et knippe bronsemedaljer fra junior-NM.
-Det begynner å bli lenge siden. Nytter ikke å flyte på det nå. Da jeg flyttet tilbake bestemte jeg meg for at dette skulle bli et prøveår. Det har egentlig gått ganske bra i hele år, men jeg har ofte ikke hatt full klaff med skiene. Nå er jeg i form, og i tillegg har jeg hatt gode ski. Da har også resultatene kommet, sa Ødegård.
Ødegård har holdt seg i form på langrennsskiene i USA også. Blant annet har hun vunnet den amerikanske maratoncupen de to siste sesongene.

Reklame

I USA har Ødegård studert media og journalistikk i fem år. Hun har konsentrert seg om kommunikasjon og reklame.
-Jeg kan tenke meg å jobbe med reklame og grafisk design, sa NM-vinneren.
Anita Olsen Katnosa fra Gran IL og Ann Eli Tafjord fra Valldal ble nummer to og tre.
Kun 21 løpere fullførte distansen. Det viser nok en gang at tremil jenter i NM-sammenheng mot slutten av en lang sesong er en selsom affære, så å si blottet for appell.
Bente Skari skulle ha gått sitt siste langrenn i Meråker, men et tett bryst satte en stopper for de planene.
Forhåndsfavoritt Hilde Gjermundshaug Pedersen slet med glatte ski og stoppet opp rundt halvveis. Veteranen på 38 år er uansett klar for en ny sesong.

Meråker (NTB-Egil Sæther

Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no