Høyr programmet "Mat med Mindor" frå 22. september via lydlenkja ovanfor. Av alt det interessante i programmet - der vi bl.a. høyrde om kaka "Lady Golden Glove" med sjokolade og appelsin - mmm - har vi henta ut denne oppskrifta som Else Karin Hals frå Batnfjorden ringde oss om. Dette er hennar beste kake, seier ho:
Else Karins firkløverkake
6 egg
900 g farin
6 ts vaniljesukker
3 ss kakao
6 ts kaffipulver
4 dl mjølk
Hell alt i ein bolle og rør i 2 minutt til ein jamn deig.
Så lagar du til
500 g mjukt smør eller margarin
675 g kveitemjøl
6 ts bakepulver
blandar alt i hop og heller det i ei skuffeform.
Temperatur: Else Karin Hals startar med 225 grader og skrur ned til 200 etter eit kvarter. Steiketid: 35-40 minutt, men det kan variere frå omn til omn, så ein må prøve seg fram.
Og fylla er nesten endå betre, seier Else Karin Hals:
1/2 kopp margarin
1 kopp farin
1 kopp fløyte
1 1/2 stor Firkløver-sjokolade (300 g)
Smelt dette i hop over svak varme og la det bli passe avkjølt til å ha i og på kaka når den blir kald.