skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal program 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Program NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 15:47
NRK Møre og Romsdal
6025 ÅLESUND
Tlf 70 11 52 00
Distriktsredaktør:
Vevredaktør:

 

Heimelaga iskrem - godt heile året!

Med all respekt for iskremfabrikkane: heimelaga is er herleg! Mindor Klauset gir deg oppskrifta.

Av Odd Sørås. Publisert 14.05.2004 11:11. Oppdatert 18.05.2004 12:17.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:






Radioprogrammet "Mat med Mindor" handla onsdag 12. mai om plukkpølse og dei herlege erfaringane med å steikje kjøtmat i leirgryte . Til slutt fortalde Mindor om korleis ein kan lage iskremen sjølv. Det beste er å bruke ismaskin, men ein kan også lage is utan. Her gir Mindor Klauset deg to grunnoppskrifter på isparfait og kremis.


Isparfait

8 eggeplommer
100 g sukker
6 dl kremfløte

-pisk eggeplommer og sukker litt luftig i en stålbolle, settes over dampen fra en kasserolle med forsiktig kokende vann. Piskes videre til luftig og tykk eggedosis.
-piskes deretter kald i kaldt vannbad
-smak tilsettes
-halvpisket krem løftes inn
-fylles i former og fryses
-settes i kjøleskap ca ½ time før servering

Smak kan være:
-vaniljestang
-puré av friske/frosne bær
-smeltet sjokolade
-fruktpuréer
-nøtter og hakket sjokolade
-kanel
-rosiner marinert i portvin

Sukkermengden må kanskje justeres etter hvor sur/søt smakstilsetningen er.


Kremis

0,5 l H-melk
0,5 l fløte
200 g sukker
8 eggeplommer

Sukker, melk og fløte kokes opp og helles over godt sammenpiskede eggeplommer under kraftig pisking. Avkjøles og smak tilsettes etter ønske (se isparfait). Fryses i iskremmaskin med konstant røring, eller settes i fryseren og røres med en visp hvert 5. minutt.

*******

Apropos samtalen om plukkpølse i dette programmet: Her er ei oppskrift frå boka "Bestemors kjøkken" (utseld frå forlaget - KOM forlag i Kristiansund).

Plukkball

1 kg kalvelever
1/2 kalvehode
300 g poteter
salt
mel (hvetemel, grynmel)

Kalvehodet kokes, levra renses og males på kjøttkvern. Rå, raspa poteter tilsettes, bland godt. Salt og mel blandes i.

Form runde boller, kok dem i vann, helst saltkjøttkraft.


LENKER
 
 
Bakgrunn: Matmannen Mindor (01.09.2003)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MAT

 
10 SISTE NYHEITER FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no