skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal program 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Program NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 15:47
NRK Møre og Romsdal
6025 ÅLESUND
Tlf 70 11 52 00
Distriktsredaktør:
Vevredaktør:

 

Bolinhos! Knut Garshols klippfiskbollar i "Mat med Mindor"

Klippfiskeksperten Knut Garshol i Kristiansund fortel om korleis han lagar bolinhos. Høyr elles om langfredagserter og sukkertining av frosenfisk!

Av Odd Sørås. Publisert 23.04.2004 12:25.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:







I "Mat med Mindor" 21. april

fortalde Roar Helseth frå Fræna om ein spesiell måte å tine frosne fiskefiletar på:

Strø filetane med ei blanding av like delar salt og sukker og la dei tine sakte, gjerne over natta. Resultatet blir meir likt ferskfisk enn ved vanleg tining, og det blir ingen søtsmak av fisken!
*****
Elles snakka Elisabeth Olsen frå Harøysundet om kvitlaks, også kalla vass-sild, som er ein framifrå fisk til å lage fiskemat av.
*****
Og Jorunn Skjørsæter frå Torvikbukt presenterte ein tradisjonell påskerett i hennar familie: langfredagserter. Klikk på lydlenkja ovanfor og del matgleda med innringjarane!

Her skal vi gjengi den oppskrifta på klippfiskbollar som Knut Garshol i Kristiansund presenterte i programmet. Garshol driv klippfiskbutikk i Kristiansund og er ein av våre fremste ekspertar på denne edle vara.

Garshols bolinhos

400 g klippfisk - bør vere rå og ikkje laga av frosenfisk
400 g kokt, kald potet (helst Beatepotet)
Ein middels løk (ca. 100 g)
(Dersom råvara er frosenfisk tilset du 1 egg)
2 fedd kvitløk som du mosar
1 knivsodd spansk pepar

Bland dette i ei matmølle (food processor). La farsen stå og kvile ein times tid - då esar han opp og blir mykje smidigare.

Lag bollar, dypp dei i piska egg og rull dei i strøkavring. Steik dei med god varme i frityrsteikjaren. Garshol synest resultatet blir best dersom ein først halvsteikjer dei i frityr og så tar resten av steikinga i panne eller omn like før servering. Då har ein betre kontroll med prosessen. Ein kan også fryse ned klippfiskbollane etter at dei er halvsteikte.

Bakgrunn: Matmannen Mindor (01.09.2003)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MAT

 
10 SISTE NYHEITER FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no