skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal program 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Program NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 15:47
NRK Møre og Romsdal
6025 ÅLESUND
Tlf 70 11 52 00
Distriktsredaktør:
Vevredaktør:

 

Tradisjonsmat og mattradisjonar

Brødgraut som julaftansmat og tran som erstatning for lever i kamsrøra - programmet "Mat med Mindor" byr på overraskingar!


Av Odd Sørås. Publisert 27.02.2004 10:43.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:








Også i radioprogrammet vårt den 25. februar var det mange som ringde til oss både om brødgraut og kams (leverball). Du kan høyre programmet ved å klikke på lydlenkja ovanfor.

Gjesten vår denne gongen var Heidi Brunstad, som underviser i mat, kultur og konservering på Høgskulen i Volda. Blant dei som ringde til oss var Haldis Bakke frå Sykkylven, og ho fortalde om korleis ein lagar

Levergraut

Bruk lever av torsk eller sei. Reins levra gjennom eit dørslag.
Kok opp 1 kopp lever i lag med 1 kopp kefirmjølk. Tilset hakka løk, pepar og salt.
Kok dette i lag med litt grynmjøl. Smak til med eddik og sukker, og server det i lag med fisk. Dette blir noko tilsvarande som surkål til kjøt, seier Haldis Bakke.



Vi vil gjerne ha spørsmål, tips og kommentarar til "Mat med Mindor" frå deg som høyrer på programmet og les desse nettsidene. Ring til telefonsvararen vår:

811 50 520

eller send oss nokre ord med e-post:

Skriv til "Mat med Mindor"



Bakgrunn: Matmannen Mindor (01.09.2003)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MAT

 
10 SISTE NYHEITER FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no