skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal program 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Program NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 15:47
NRK Møre og Romsdal
6025 ÅLESUND
Tlf 70 11 52 00
Distriktsredaktør:
Vevredaktør:

 
Bjørn Rune Gjelsten:

-Jeg har kontakt med grasrota

Bjørn Rune Gjelsten stiller som presidentkandidat. (Foto:Knut FjeldstadScanpix)
Bjørn Rune Gjelsten stiller som presidentkandidat. (Foto:Knut FjeldstadScanpix)
Bjørn Rune Gjelsten ble forrige uke lansert som presidentkandidat i Norges Idrettsforbund. Ikke alle er like glade for det, og Gjelsten er klar på at han må bli innstilt av valgkomiteen for at han skal stille til valg.

Publisert 27.02.2004 10:12.
Av Rune Hustad

Det fortalte han i formiddagssendinga her i NRK Møre og Romsdal i sist torsdag.

Kan tilføre mye

Gjelsten sier han mener han kan tilføre Idrettsforbundet mye gjennom sin bakgrunn både fra næringslivet og idretten. Han er oppgitt over påstandene om at han ikke har kontakt med grasrota, for det mener han at han kan bevise at han har. Han har flere ganger økonomisk engasjert seg både i lokale skiklubber og kretser, helt fra han starter opp Frank Shorter Sportswear sier han.

Må gjøres store endringer

Tomrefjordingen Gjelsten er klar på at at det må gjøres store endringer i Norges Idrettsforbund, for at forbundet skal kunne komme på rett kjøl. Han ser ikke bort i fra at det må gjøres strukturelle endringer, og at funksjoner og stillinger kan komme til og forsvinne. Han ser ikke bort i fra at et slikt utspill kan føre til at personer vil gå mot Gjelsten sitt kandidatur fordi de vil hegne om sine egne posisjoner, men Gjelsten er ikke i tvil om at det må drastiske endringer til.

Må bli innstillt

En ting er imidlertid Bjørn Rune Gjelsten helt klar på. Han må bli innstilt av valgkomiteen for at han skal opprettholde sitt kandidatur. Han mener at det siste forbundet trenger nå er en lederstrid, og at det er viktig at komiteen finner en person man kan enes om. Gjelsten vil ikke utelukke at han kan stille til et styreverv dersom det nå blir en annen som blir foreslått som president i Norges idrettsforbund.

Bjørn Rune Gjelsten får støtte fra 17 særforbund.(Foto:Knut Fjeldstad/Scanpix)Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE NYHEITER FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no