skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal program 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Program NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 15:47
NRK Møre og Romsdal
6025 ÅLESUND
Tlf 70 11 52 00
Distriktsredaktør:
Vevredaktør:

 

Dessert i "Mat med Mindor"

Jordbær med fløyte eller iskrem, eller kanskje raudgule molter med smak av villmark? Ein god dessert kan vere så mykje, og "Mat med Mindor" samlar no på dessertar!

Av Odd Sørås. Publisert 05.05.2003 14:22. Oppdatert 13.05.2003 15:21.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:







Desserttradisjonar frå Møre og Romsdal

Har du ein yndlingsdessert som du gjerne unner andre å få smake? Send oppskrifta til Mat med Mindor! Særleg er vi interesserte i dessertar med lang tradisjon på våre kantar.
Skriv til Mat med Mindor!


Molter og matnyting

I radioprogrammet Mat med Mindor onsdag 30. april snakka Oddvar Grytli frå Kristiansund om det å nyte mat. Og sidan dessert var dagens tema, kom han spesielt inn på sin yndlingsdessert molter og korleis dei skal tillagast. Klikk på lenkja ovanfor og høyr programmet!


Kjøkkensjef Mindor Klauset byr på denne smaksfesten av ein dessert:

Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker. Foto: Tine kjøkken
600 g syrlige epler
ca. 0,5 dl vann
3 ss sukker

4 dl tørt malt brød
0,75 dl sukker
½ ts kanel
3 ss smør

4 dl fløte
1 ts vaniljesukker

Eplene skrelles og kokes med vann og sukker på svak varme til de er møre. Avkjøl.
Stek brødet i smør, sukker og kanel på svak varme til det er gyllent. Avkjøl.
Pisk fløten til krem.
Eple, brødmel og krem legges lagvis i skål eller tallerken.


Mindor Klauset, kjøkkensjef på Radisson SAS, Ålesund

Denne desserten kan varieres på mange måter:
· eplene kan byttes ut med pærer
· en varm variant med eplebåter stekt med kanel isteden for eplepuré
· koke sukker, litt vann, kanelstang og skrapet vaniljestang til en tynn sirup som smakes til med calvados (eplebrennevin).
· kremen kan smakes til med vaniljekrem.

Ta sjansen på å være kreativ!!


Kva kjem ordet dessert av?

Det latinske ordet SERVIRE betyr å sette fram mat. Det har igjen gitt opphav til det middelfranske ordet DESSERVIR - å ta av bordet, og dessert kjem av desservir. Altså den retten ein et like før bordet blir rydda.


Bakgrunn: Matmannen Mindor (01.09.2003)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MAT

 
10 SISTE NYHEITER FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no