Hopp til innhold

Statoil bekrefter at fire nordmenn er drept i Algerie

Statoil bekreftet lørdag ettermiddag at ytterligere en av selskapets medarbeidere som har vært savnet etter angrepet på gassanlegget In Ames er død. Det er Alf Vik, 43 år, bosatt i Grimstad.

Statoil stadfestar at Alf Vik (43) er stadfesta død etter terroren i Algerie. Dermed er fire av dei fem sakna nordmennene identifiserte.

Statoil-ingeniøren Alf Vik fra Austrheim / Grimstad ble lørdag bekreftet drept under terrorangrepet på gassanlegget i Algerie forrige uke.

Tore Bech

BEKREFTET DØD: Tore Bech (58)

Foto: privat
Thomas Snekkevik

BEKREFTET DØD: Thomas Snekkevik (35)

Foto: STATOIL / NTB scanpix
Hans Bjone

BEKREFTET DØD: Hans M. Bjone (55)

Foto: STATOIL / NTB scanpix
Alf Vik

Bekreftet død: Alf Vik (43)

Foto: Tor Ivar Martin Vik

Statoil bekreftet fredag at tre norske ansatte ble drept under terrorangrepet ved In Aménas i Algerie, og i dag ytterligere en. En nordmann er fremdeles savnet. Lørdag ettermiddag bekreftert Statoil i en pressemelding at fire Statoil-satte er døde.

Dermed er fire ansatte bekreftet døde etter angrepet på gassanlegget i In Aménas i forrige uke:

  • Alf Vik (43), Austrheim/ Grimstad, Aust-Agder
  • Hans M. Bjone (55), Brandbu, Oppland.
  • Tore Bech (58), Bergen, Hordaland.
  • Thomas Snekkevik (35), Austrheim/Bergen, Hordaland.

– Det er med dyp sorg vi har mottatt budskapet om at Alf Vik er bekreftet død. Vi opplever tunge dager i Statoil. Fire av våre respekterte og kjære kollegaer er ikke lenger blant oss. Et selskap i sorg har sine tanker hos familiene som har mistet sine nærmeste, hos venner og kolleger. Samtidig føler vi med familien som fremdeles venter på endelig beskjed, og deler deres uro og uvisshet, sier konsernsjef Helge Lund.

En Statoil-ansatte er fremdeles savnet etter terrorangrepet.

Stoltenberg: – Mottok budskapet med sorg

Statsminister Jens Stoltenberg har mottatt budskapet om de døde Statoil-ansatte, bekreftet Statsministerens kontor fredag ettermiddag.

– Det er med stor sorg jeg i dag har mottatt budskapet. Min dypeste medfølelse går til de dreptes familier, kolleger og venner. En hel nasjon føler med dem, sa Stoltenberg.

– Jeg deler smerten og fortvilelsen til dem som fortsatt lever i uvisshet. Dette viser med all tydelighet hvor brutal denne terroraksjonen var, sa statministeren i en uttalelse.

Et ID-team fra norske Kripos har vært sentralt i identifiseringsarbeidet etter gisseldramaet. Utenriksdepartementet sier til NRK.no fredag at identifiseringsarbeidet fortsatt pågår for fullt i Algerie.

Artikkelen fortsetter.

Helge Lund og Jens Stoltenberg

Statoil-sjef Helge Lund og statsminister Jens Stoltenberg reagerte fredag med sorg på budskapet om at to Statoil-ansatte var bekreftet døde.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Brutalt angrep

Terroristene slo til tidlig på morgenen, onsdag 16. januar, og angrep først en buss med ansatte ved gassanlegget. Like etter gikk terroristene til angrep på selve anlegget, som driftes av Statoil, BP og det algeriske oljeselskapet Sonatrach i samarbeid.

Angriperne truet med å henrette gisler og sprenge hele anlegget dersom flere krav ikke ble innfridd. Et av disse var at franske styrker umiddelbart skulle trekke seg ut av Mali.

Statoil hadde 17 ansatte på anlegget. Tre av dem var algeriske, en var kanadier og de øvrige var fra Norge. Fire av disse kom seg i sikkerhet til en militærleir like ved. Fredag og lørdag klarte ytterligere fire nordmenn å komme seg i sikkerhet.

Totalt ble 38 gisler fra åtte forskjellige land drept i den fem dager lange gisselaksjonen, ifølge algeriske myndigheter.

Victor Sneberg

SAVNET: Victor Sneberg (56)

Foto: Privat/Linkedin

En er fortsatt savnet:

  • Victor Sneberg (56), Sandnes/Manndalen
    Statoils landsjef i Algerie og områdedirektør. Har jobbet i In Amenas siden oktober 2010. Har vært ansatt i Statoil siden 1985 og har tidligere arbeidet ved Universitetet i Tromsø.

Disse er bekreftet døde:

  • Tore Bech (58), Bergen
    Var på besøk på anlegget i In Amenas da angrepet skjedde. Tidligere leder ved In Salah-anlegget i Algerie og har vært plattformsjef på Gullfaks C- og

    Veslefrikk-feltet i Nordsjøen. Tore Bech var også stefar til utviklingsminister Heikki Holmås (SV).

  • Thomas Snekkevik (35), Austrheim/Bergen
    Avdelingsleder ved Statoil-anlegget i In Amenas, har jobbet der siden januar 2010. Utdannet ingeniør og jobbet fra 2007 på Kvitebjørn-plattformen i Nordsjøen.

  • Hans M Bjone (55), Brandbu
    Produksjonsdirektør ved gassanlegget i In Amenas siden 2009. Bakgrunn som spesialrådgiver i Statoil med Nordsjø-plattformene som ansvarsområde. På fritiden også skogbruker og aktiv jeger.
  • Alf Vik (43), Grimstad
    Ingeniør som har jobbet i Statoil siden 2007. Skal ifølge Agderposten være det norske gisselet som overfor sin familie måtte videreformidle et krav fra gisseltakerne om at familiene skulle kontakte sine ambassader og kreve at franske styrker skulle trekke seg ut av Mali.

Les alt om gisseldramaet i Algerie her.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.