Eksos fra biler i vinterkulden i Oslo tirsdag morgen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Dieselforbod i Oslo

Oppsummert

Frå tysdag 17. januar er det forbode for dieselbilar å ferdast på kommunale vegar i hovudstaden. Årsaka er høg luftforureining. Måndag viser målingar at oslolufta utgjer betydeleg helserisiko. Forbodet vil vare til forureininga går ned.

 • Dieselforbudet oppheves

  Dieselforbudet oppheves med umiddelbar virkning. I dag har det vært forbudt for dieselbiler å kjøre på kommunale veier, på grunn av høy luftforurensing.

 • NILU: – Dieselforbudet virket

  Forbudet mot dieselbiler har ført til reduserte utslipp, seier forskningsdirektøren i Norsk institutt for luftforskning, Leonor Tarrasón. – Det er dieselbilene som forurenser mest. Vi vet foreløpig ikke hvor mye været har spilt inn, sier ho.

 • Dieselforbod også onsdag

  Forbodet mot køyring med dieselbilar i Oslo ser førebels til å gjelde også onsdag, ifølgje bymiljøetaten. Det blir gjort nye vurderingar i løpet av dagen.

 • – Viktig med tiltak mot dårleg luft

  – Vi lærer stadig meir om kor helseskadeleg dårleg luftkvalitet er, seier klima- og miljøminister Vidar Helgesen til NTB. Regjeringa vurderer å gi kommunane fleire verkemiddel for å betre luftkvaliteten, etter ønskje frå Stortinget.

 • Ingen bøtelagt for dieselkøyring

  Ingen har fått bot for å køyre med dieselbil i Oslo tysdag, trass i at det har vore forbode frå i dag tidleg. Vegvesenet har i staden gitt informasjon til sjåførar av dieselbilar som er stoppa i kontrollar, skriv NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no