NRK Meny
Dieselforbud i Tyskland
Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Dieselbil

Oppsummert

Salget av nye dieselbiler faller kraftig. Andelen har sunket fra rundt 30 prosent til under 20 prosent på et år. Flere byer innfører strenge restriksjoner på kjøring med dieselbiler.

 • Toyota dropper dieselbiler

  Den japanske bilgiganten Toyota kunngjorde mandag at de skal slutte å selge dieselbiler i Europa. – Diesel skal fases ut fra våre passasjerbiler i 2018, sier Toyotas Europa-sjef, Johann van Zyl til NTB.

 • Roma varsler dieselforbud

  Ordfører Virginia Raggi i den italienske hovedstaden varsler at byen vil innføre forbud mot kjøring med dieselbil i sentrumsgatene fra 2024. Hun skriver på Facebook at klimaendringene gjør at «vi må ha mot til å ta sterke tiltak».

 • Godkjenner dieselforbud i Tyskland

  En tysk domstol har avgjort at byer i Tyskland kan innføre forbud mot dieselbiler i sentrum. Kjennelsen falt i en domstol i Leipzig i dag, og omfatter i første omgang byene Düsseldorf og Stuttgart.

 • Tyskland vurderer dieselbilforbud

  I dag skal en ankedomstol i Tyskland vurdere om tyske byer og delstater kan innføre forbud mot dieselbiler. En miljøorganisasjon har saksøkt flere byer i landet, i håp om å innføre forbudet. Det kan få store konsekvenser for den tyske bilindustrien.

Pressekonferanse om Diesel i fremtiden

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no