NRK Meny
Dieselforbud i Tyskland
Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Dieselbil

Oppsummert

En tysk domstol har avgjort at byer i Tyskland kan innføre forbud mot dieselbiler i sentrum. I første omgang gjelder dette byene Düsseldorf og Stuttgart. Også Roma varsler at de vil forby dieselbiler i sentrum fra 2024.

 • Toyota dropper dieselbiler

  Den japanske bilgiganten Toyota kunngjorde mandag at de skal slutte å selge dieselbiler i Europa. – Diesel skal fases ut fra våre passasjerbiler i 2018, sier Toyotas Europa-sjef, Johann van Zyl til NTB.

 • Roma varsler dieselforbud

  Ordfører Virginia Raggi i den italienske hovedstaden varsler at byen vil innføre forbud mot kjøring med dieselbil i sentrumsgatene fra 2024. Hun skriver på Facebook at klimaendringene gjør at «vi må ha mot til å ta sterke tiltak».

 • Godkjenner dieselforbud i Tyskland

  En tysk domstol har avgjort at byer i Tyskland kan innføre forbud mot dieselbiler i sentrum. Kjennelsen falt i en domstol i Leipzig i dag, og omfatter i første omgang byene Düsseldorf og Stuttgart.

 • Tyskland vurderer dieselbilforbud

  I dag skal en ankedomstol i Tyskland vurdere om tyske byer og delstater kan innføre forbud mot dieselbiler. En miljøorganisasjon har saksøkt flere byer i landet, i håp om å innføre forbudet. Det kan få store konsekvenser for den tyske bilindustrien.

 • Åpner for å øke dieselavgiften

  Høyre, Frp og Venstre åpner for at dieselavgiften kan økes «dersom det viser seg nødvendig for å nå målet om at 100 prosent av nybilsalget er nullutslippsbiler i 2025», heter det i regjeringserklæringen.

Pressekonferanse om Diesel i fremtiden

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no