NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til mandag 16/11-2015

- Terror-søkelys på Brüssel-forstaden Molenbeek
- Fem fanger flyttes fra militærfengselet Guantanamo Bay
- Politi uskadeliggjorde sprengladninger i Grimstad

Dette skjedde i natt

Terrorsøkelys på forstaden Molenbeek

Belgias statsminister Charles Michel sier landet har et stort problem med den fattige Brüssel-forstaden Molenbeek, som har dukket opp i kjølvannet av flere terroraksjoner de siste årene. Mange spor etter terror-angrepene i Paris fredag peker også til Molenbeek. Minst én av de døde gjerningsmennene og fem andre som nå er arrestert bor eller har bodd i forstaden.

Belgisk forstad forbindes med islamist-terror

Fem fanger flyttes fra Guantanamo

Amerikanske myndigheter overfører fem fanger fra Guantanomo Bay til De forente arabiske emirater. Overføringen er en del av en plan om å stenge det kontroversielle militærfengselet. 107 fanger blir igjen i Guantanamo Bay, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet. De fem fangene er opprinnelig fra Jemen, og har vært fengslet på Guantanamo i over 13 år.

Politi fjernet bombelignende gjenstand

En bombegruppe fra Oslo uskadeliggjorde i natt det de betegner som et sprenglegeme ved et kommunalt boligkompleks utenfor Grimstad Sentrum. Innsatsleder Lennart Tønnesen hos politiet i Grimstad, sier til Agderposten at det dreier seg om flere fenghetter, som kunne medført betydelig skade om de hadde gått av. Bombegruppen fjernet fenghettene fra åstedet ved 3.50-tiden.

Alvorlig skadd etter knivstikking

En 25 år gammel mann er alvorlig skadd på sykehuset i Stavanger etter knivstikking i sentrum søndag kveld. Tilstanden er stabil.
To personer ble skadd i det politiet tror var et gjengoppgjør. Den andre skadde mannen, en 24-åring, er bare lettere skadd, opplyser sykehuset. Sju personer er inne til avhør etter knivstikkingen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no