NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 9.september

** Mistenker atomprøvesprengning i Nord-Korea
** Rung tok bronse i Rio
** Brann i dekkhaug utenfor Stavanger

0909

Mulig atomprøvesprengning i Nord-Korea

En sørkoreansk myndighetskilde sier til nyhetsbyrået Yonhap at det er «stor sannsynlighet» for at Nord-Korea har gjennomført en atomprøvesprengning. Meldingen kommer kort tid etter at det ble registrert et skjelv med styrke på 5,3 i nærheten av Nord-Koreas atomtestanlegg i Pyunggye-ri. Også det amerikanske jordskjelvsenteret USGS melder om at en «mulig eksplosjon» har funnet sted i Nord-Korea.

Nord-Korea hyller «vellykket» atomprøvesprengning

BBC: – Mistenker prøvesprengning i Nord-Korea

Al Jazeera: Jordskjelv i Nord-Korea var trolig prøvesprengning

CNN: Sør-Korea undersøker mulig prøvesprengning

Bronse til Rung

Norge fikk i natt sin første medalje i Paralympics i Rio da svømmeren Sarah Louise Rung tok bronse på 200m fri. – Det var det beste jeg kunne i dag. De startet veldig fort og det er det raskeste jeg har svømt mot noen gang, sa Rung til NRK etter løpet.

Rung etter Paralympics-bronsen: – Dei raskaste eg har svømt mot nokon sinne

Ber folk lukke vinduer på grunn av giftig røyk

På Forus utenfor Stavanger begynte det i natt å brenne kraftig i en container og en dekkhaug. Like før klokken seks brenner det fremdeles kraftig, og politiet ber naboer holde vindu og dører lukket på grunn av giftig røyk. Politiet sier til NRK at brannen ikke har startet av seg selv, og de leter nå etter flere personer som ble observert på stedet før brannen startet. En stjålet bil er funnet, og politiet setter den i sammenheng med hendelsen.

Tror dekkbrann på Forus er påsatt

Laster Twitter-innhold

Måtte tilbringe natten i gondoler i Alpene

Rundt 50 mennesker måtte tilbringe natten i små gondoler høyt over en isbre i Alpene. Taubanen stoppet i går kveld. Til sammen satt 110 personer fast i gondolbanen, men 60 av dem ble reddet ned før evakueringen måtte avblåses da mørket kom. Ifølge kanalen BFM-TV skal grunnen til stansen være at to kabler krysset hverandre.

BBC: Flere personer sitter fast i gondoler

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no