Dette skjedde natt til 9. november

• Kraftig jordskjelv på Jan Mayen
• Bil brukt som rambukk under innbrudd på Kolbotn
• USA innfører asylnekt for folk som krysser grensen ulovlig

Dette skjedde i natt 9. november
Foto: KRISTIAN WEIHE / DANIEL D.LAABAK / ALFREDO ESTRELLA / TIPSER.NO / AFP

Kraftig jordskjelv på Jan Mayen
Ingen kom til skade, men besetningen på Jan Mayen fikk seg en skikkelig støkk av det som er det kraftigste jordskjelvet registrert i Norge med styrke 6,8.

Ifølge tjenesten Earthquaketrack inntraff skjelvet klokka 2.49 natt til fredag med episenter 125 kilometer nordvest for Jan Mayen. Forsvaret og Meteorologisk institutt har henholdsvis 14 og fire ansatte stasjonert på øya, og de våknet av skjelvet.

– Det var litt sjokk. Jeg hadde hjertet i halsen da jeg våknet av at speilet og skapene sto og ristet, sier sjefstekniker Silje Wennesland til NTB. Hun uttaler seg på vegne av besetningen.

Laster kart, vennligst vent...

Bil brukt som rambukk under innbrudd på Kolbotn
En bil ble brukt som rambukk da en klesbutikk på Kolbotn i Akershus ble utsatt for et sjokkbrekk natt til fredag.

Øst politidistrikt etterlyser på Twitter en mørk VW Touran med grønne skilter og skader i front. Den ble sett kjørende retning Ski.

Ifølge politiet er det kostbare merkeklær som er stjålet. De fikk melding om ranet klokka 2.52. Varebilen som ble brukt under ranet, beskrives som en mørkeblå.

Det er store skader på butikkens fasade.

Bil brukt som rambukk under innbrudd på Kolbotn

STORE SKADER: Butikkfasaden har fått store skader etter at en bil i natt ble brukt som rambukk til å gjøre innbrudd i butikken.

Foto: Daniel D.Laabak / TIPSER.NO

USA innfører asylnekt for folk som krysser grensen ulovlig
USA vil ikke lenger tillate at personer som har kommet seg inn i landet ulovlig, søker asyl.

Den nye regelen ble kunngjort av USAs departement for innenriks sikkerhet (DHS), og det er ventet at president Donald Trump signerer innen kort tid. Det er også ventet at det kontroversielle tiltaket vil bli utfordret i domstolene.

Målet med innskjerpingen er, ifølge en høyt plassert tjenestemann, å ta tak i «et misbruk av vårt innvandringssystem som savner sidestykke i historien».

Borgerrettighetsorganisasjonen ACLU sier retten til å søke asyl må gjelde alle som kommer til landet, uansett hvor de er.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no