NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 9. mai

–Leteaksjon i Florø
–Vil innføre møteplilkt for sosialstønad
–Sterk vekst i leksehjelp

Morgenpakke 9.mai

Leteaksjon i Florø

Det pågår nå en større leteaksjon etter en mann i 40-årene som er savnet i Florø, i Sogn og Fjordane. Det er familien som har meldt mannen savnet søndag kveld. Mannen ble sist sett på et utested i byen for et drøyt døgn siden, sier operasjonsleder hos politiet Oda Kolberg.

Les mer her: Mann savnet i Florø - NRK Nyheter

Vil innføre møteplilkt for sosialstønad

Bystyret i Stavanger skal behandle et forslag om at nye unge mottakere av sosialhjelp må møte opp på sosialkontoret hver morgen for å bli satt i aktivitet. Initiativet kommer fra Fremskrittspartiet, fordi byen opplever en kraftig økning av unge som søker sosialhjelp, skriver Stavanger Aftenblad. Drammen har innført et slikt krav, og på ett år sparte kommunen 17 millioner kroner, - fordi mange ikke møtte opp.

Sterk vekst i leksehjelp

Siden 2008 er det blitt tre ganger så mange bedrifter som tilbyr undervisning på timebasis, ofte i form av leksehjelp, skriver VG. Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå, var det i fjor 300 virksomheter som leide ut lærere på timesbasis, mot 111 i 2008. Det fleste selskapene tilbyr privatundervisning i matematikk, realfag og språk. Kunnskapsminister Thorbjørn Røe Isaksen (H), mener det er et problem hvis dette er et uttrykk for at foreldre ikke tror at skolen holder god nok kvalitet. Aps Trond Giske mener dette er en falitterklæring, og mener vi ser konturene av et klasseskille i skolen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no