Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 9. juli

• Kvinne død av nervegift i Amesbury
• To brexit-ministre har gått av
• Redningsoperasjonen i Thailand gjenopptas snart

Dette skjedde i natt 9.juli

Kvinne død av nervegift i Amesbury.

En av de to som ble utsatt for nervegift i Amesbury, er død. Dawn Sturgess (44) døde søndag kveld på Salisbury District Hospital av skadene hun pådro seg etter å ha fått i seg den svært farlige nervegiften. Hun etterlater seg tre barn.

Samboeren hennes, en mann i 40-årenen, ligger fortsatt på sykehus, kritisk skadd.

Saken har nå blitt en drapsetterforskning, og over hundre politifolk er satt inn for å oppklare saken. Statsminister Theresa May sier hun er forferdet og sjokkert etter nyheten Sturgess' dødsfall.

Britain Poisoning Probe

ETTERFORSKER: Huset til paret har blitt grundig gjennomsøkt etter at det britiske paret ble funnet bevisstløse.

Foto: Matt Dunham / AP

To brexit-ministre har gått av.

Storbritannias brexit-minister David Davis og viseminister Steve Baker trekker seg med umiddelbar virkning. Det meldte flere britiske medier natt til mandag.

Det skjer 48 timer etter at Theresa May kunngjorde at regjeringen ble enige om en plan for forbindelsene med EU etter Storbritannias utgang neste år.

Davis sier at statsminister Theresa Mays politikk vil føre Storbritannia inn i en svak forhandlingsposisjon i forhold til EU. Han har vært en forkjemper for brexit i den britiske regjeringen. Tilhengerne av brexit har kritisert May's plan for avgangen, fordi de mener den vil holde Storbritannia for nært knyttet til EU.

David Davis

Brexit-minister David Davis trekker seg.

Foto: Toby Melville / Reuters

Gjenopptar redningsaksjonen i natt.

Arbeidet med å få ut de åtte gjenværende guttene og treneren deres fra grotten i Thailand, vil etter planen gjenopptas mandag.

Tesla-sjef Elon Musk tester en ubåt i barnestørrelse, fortsatt i håp om å kunne sende den til Thailand. Nå er en video publisert på Twitter hvor man kan se hvordan to dykkere forsøker å navigere ubåten gjennom en smal tunnel i et basseng.

Natt til mandag begynte det å regne kraftig igjen, og redningsmannskapene kjemper både mot klokken og vannet.

12 gutter fra fotballaget Wild Boars og deres 25 år gamle trener har i over to uker vært innesperret

Redningsaksjonen skal etter planen gjenopptas mandag. Åtte gutter og treneren deres er fortsatt innesperret i grotten i Thailand.

Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no