Dette skjedde natt til 9. januar

**Historisk møte mellom Nord-Korea og Sør-Korea.
**Nord-Korea vil sende delegasjon til OL.
**Flere støtter Oprahs mulige kandidatur.

Morgenpakke 9. januar

Dette skjedde natt til 9. januar.

Foto: AP/NBC via AP

Historisk møte mellom Nord-Korea og Sør-Korea.

Klokken 02.15 meldte det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at samtalene mellom de to nabolandene hadde begynt.

Et enormt presseoppbud og en hel verden fulgte samtalene, som kan være et skritt i riktig retning mellom de to landene, etter et 2017 med rakettester, atomprøvesprengninger og isfront på Korea-halvøya.

Cho Myoung-gyon, Ri Son Gwon

Leder for den nordkoreanske delegasjonen Ri Son Gwon (t.h) og den sørkoreanske gjenforeningsministeren Cho Myoung-gyon, håndhilste før det historiske møtet mellom de to landene begynte.

Foto: AP

Da de fem delegatene fra de to landene ankom «Fredshuset», hvor møtet ble holdt, skal delegatene fra nord og sør ha ønsket hverandre «godt nyttår».

– Det er en stund siden sist, skal den sørkoreanske forhandleren Cho Myoung-gyon ha sagt, da han håndhilste på sin nordkoreanske motpart.

Nord-Korea vil sende delegasjon til OL i Pyeongchang.

I samtalene med Sør-Korea skal Nord-Korea ha ytret ønske om å sende en høynivådelegasjon til OL i Pyoengchang, forteller en sørkoreansk tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

OL
Foto: Lee Jin-man / AP

Nordkoreanerne skal ifølge Reuters og det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, også sende cheerleadere og taekwondoutøvere, journalister, kunstnere, observatører og supportere, melder BBC.

Flere støtter Oprah som mulig presidentkandidat.

Ryktene om Winfreys politiske ambisjoner skjøt fart etter søndagens Golden Globe-utdeling i USA, der Winfrey ble belønnet med Cecil B. DeMille-prisen for sin mangeårige TV-karriere.

– Jeg mener vi trenger en rollemodell som henne som snakker til yngre kvinner og prøver å gjenopprette noe håp. At Donald Trump ble valgt var et knusende tilbakeslag for unge jenter, sier Liz Purdy, som ledet demokratenes tidligere presidentkandidat Hillary Clintons kampanje i New Hampshire i 2008.

FILE PHOTO: Oprah Winfrey speaks at a rally in Des Moines Iowa

MEKTIGE VENNER: Oprah Winfrey stilte opp sammen med Barack og Michelle Obama under presidentvalgkampen i 2009.

Foto: Ramin Rahimian / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no