Dette skjedde natt til 9. desember

**Kommunene krever inn 36 prosent mer eiendomsskatt
**Demokratene krever å få vite om russisk innblanding i valget
**Australiere dømt til 20 års fengsel for terrorplanlegging

Dette skjedde i natt – 9. desember 2016
Foto: Chris Keane / Marianne Løvland / Anne Longvik / Reuters / NTB scanpix / NRK

Kommunene får nn 36 prosent mer eiendomsskatt

Norske kommuner krever inn 36 prosent mer eiendomsskatt enn for fire år siden, og neste år kommer kommunene til å sitte igjen med 12,1 milliarder kroner i inntekter fra skatten. Summen har økt fra 8,9 milliarder kroner da dagens regjering tok over i 2013, skriver Klassekampen. Oslo-politikere som egentlig er imot eiendomsskatt, velger å legge inn den ekstra inntekten i neste års budsjett. Hovedstaden ligger an til å få inn 450 millioner kroner i eiendomsskatt i 2017.

Klassekampen.no | 12 milliardar i husskatt

Krever å få vite om russisk innblanding i valget

Demokrater i USA krever at president Barack Obama frigir detaljer om påstått russisk innblanding i presidentvalget i november. Ledende politikerne fra Det demokratiske partiet frykter at hele saken vil bli feid under teppet når Donald Trump blir president i januar. En måned før valget kunngjorde etterretningskilder i USA at «Russlands regjering styrte de nylige avsløringene av eposter fra amerikanske personer og institusjoner, inkludert amerikanske politiske organisasjoner».

Australiere dømt til 20 års fengsel for terrorplanlegging

To menn som planla et IS-inspirert terrorangrep i Australias største by Sydney, er dømt til 20 års fengsel. De to mennene som er 25 og 27 år gamle, erklærte seg skyldig i å ha forberedt og planlagt et terrorangrep og ha kjøpt inn kniver og posert på bilder foran et IS-flagg i februar i fjor. Politiet mener angrepet var nært forestående. Dommeren i rettssaken sier de to dømte planla å bruke sprengstoff i et angrep mot et bønnelokale for sjiamuslimer vest i den australske storbyen.

Ohio kan få USAs strengeste abortlovgivning

Delstatsforsamlingen i Ohio har vedtatt to lover, som kan gi Ohio noen av de strengeste abortreglene i USA. Torsdag vedtok forsamlingen, som kontrolleres av republikanerne, en lov som totalforbyr abort etter 20 svangerskapsuke. Loven ble vedtatt med 64 mot 29 stemmer, og skal legges til et tidligere vedtak som skal hindre abort, så snart et hjerteslag hos fosteret kan identifiseres.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no