Dette skjedde natt til 9. desember

Nobilstiftelsen i Stockholm saksøkes
Trønder bestilte overgrep i Asia
USA skjerper visumkrav

USA-visum og Kaci Kullmann Five
Foto: Erik S. Lesser/Getty Images/AFP og Heiko Junge / NTB scanpix

Nobelstiftelsen i Stockholm saksøkes

Nobelstiftelsen er saksøkt etter tildelingen av fredsprisen til EU i 2012. Saksøkerne mener tildelingen strider mot Nobels testamente. Nobelkomiteens leder Kaci Kullmann Five er norsk styremedlem i Nobelstiftelsen, og er stevnet for Stockholm tingrett med krav om å betale tilbake prispengene på 8 millioner kroner som EU fikk for tre år siden, skriver Klassekampen.

Trønder bestilte overgrep i Asia

Politiet mener at en overgrepssiktet trønder i 40-årene har bestilt overgrep mot barn i Asia, og fått oversendt videoer av dette mot betaling. Ifølge politiet skal det ha blitt gjort minst tre slike bestillinger, skriver Adresseavisen. Mannen ble pågrepet 11. september i år, og tidligere er det blitt klart at politiet fant rundt 25 penisavstøpninger fra unge gutter hjemme hos ham.

Les også: Politiet: Trønder bestilte overgrep mot barn i Asia - Krim - VG

USA skjerper visumkrav

Amerikanske myndigheter har besluttet å innføre restriksjoner for reisende fra Irak, Syria og andre land som støtter terrorisme. De må heretter ha visum for å reise til USA. Dette gjelder personer som reiste til Syria, Irak, Iran og Sudan etter 1. mars 2011.Dette lovforslaget ble utformet etter angrepene i Paris i november, melder Reuters.

Vanskeligere å besøke USA - NRK Nyheter

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no