NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 9. desember

Tallet på døde etter tyfonherjingene på Filippinene har steget, informasjon om CIAs avhørsmetoder er lekket, og Brann avsluttet sitt 13 timer lange styremøte om krisesesongen.

Hva skjedde i natt 9. desember

27 døde i tyfon

Antall døde etter tyfonen som rammet Filippinene i helgen, har steget til 27, opplyser Røde Kors nå. Organisasjonen tror antall personer som mistet livet i de veldige vindkastene kommer til å stige, etterhvert som nye områder blir ferdig ryddet og gjennomsøkt.

Norling blir - Bruun-Hanssen går

Trener Rikard Norling beholder jobben i Brann, mens daglig leder Roald Bruun-Hanssen trekker seg fra sin stilling i fotballklubben. Det ble klart etter et 13,5 timer langt styremøte som ble avsluttet i natt. Les mer her.

– CIA truet fanger seksuelt

Seksuelle trusler er blant CIAs avhørsmetoder, ifølge en rapport fra Kongressen i USA. Det sier kilder som kjenner dokumentet, som blir offentlig i dag. I det hemmelige CIA-programmet ble over 100 fanger avhørt med metoder som president Barack Obama har kalt tortur. En fange skal ha blitt truet på seksuelt vis med et kosteskaft.

BBC: USA hever sikkerheten i forkant av framleggelsen

Vil rydde hele Hongkong

Myndighetene i Hongkong skal være i ferd med å forberede seg på den siste aksjonen for å fjerne byens demokratiaktivister fra gatene, ifølge medier. Det er gitt grønt lys til å rydde tre områder der demonstrantene har leire.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no