Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 9. august

• Trump oppnevnte midlertidig etterretningssjef
• Tungt bevæpnet mann pågrepet på Walmart-butikk
• Person til sykehus etter knivstikking i Bergen

Dette skjedde i natt - 9.august

Joseph Maguire blir fungerende etterretningsdirektør i USA. En mann gikk tungt bevæpnet og med skuddsikker vest inn på en Walmart-butikk i Springfield i Missouri i USA. Han ble pågrepet før noen ble skadd.

Foto: J. Scott Applewhite / Scott Olsen / AP / AFP

Trump oppnevnte midlertidig etterretningssjef

Donald Trump meldte på Twitter at Joseph Maguire blir fungerende etterretningsdirektør i USA fra 15. august når Dan Coats går av. Maguire kommer fra jobben som direktør for National Counterterrorism Center (NCTC). Trump sier at Maguire har hatt en lang og utmerket karriere i militæret, der han gikk av i 2010. – Jeg tviler ikke på at han vil gjøre en flott jobb, skriver Trump.

Laster Twitter-innhold

Tungt bevæpnet mann pågrepet på Walmart-butikk

En mann i 20-årene gikk torsdag lokal tid tungt bevæpnet og med skuddsikker vest inn på en Walmart-butikk i Springfield i Missouri i USA, skriver CNN. Mannen ble pågrepet uten at noen ble skadet eller skudd avfyrt. Mannen dyttet rundt på en vogn og filmet seg selv før daglig leder på butikk utløste brannalarmen og ba kundene rømme. Politiet jobber nå med å få klarhet i saken.

Person til sykehus etter knivstikking i Bergen

En person er fraktet til sykehus etter en knivstikking i Bergen sentrum. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 01.30 natt til fredag. Person hadde blitt knivstikket i brystregionen, og gjerningspersonen hadde forlatt stedet da politiet ankom. Vedkommende er så langt ikke pågrepet. Den knivstukkede var ved bevissthet da vedkommende ble kjørt til sykehus. Tilstanden utover det er ukjent.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no