Dette skjedde natt til 8.februar 2017

** Ingen domsslutning om innreisenekt
** Kirkens Nødhjelp utfordrer KrF
** Zuccarello scoret da Rangers vant

Dette skjedde i natt – 8. februar 2017
Foto: Jeff Chiu / Bruce Bennett / Håkon Mosvold Larsen / Ap / Getty Images / AFP / NTB scanpix

Retten behandler Trumps innreiseforbud

President Trumps advokat August Flentje fra justisdepartementet sa i sin prosedyre at somaliere i USA kan knyttes til al-Shabaab. Han sa at presidenten i USA har rett til å vurdere trusler mot nasjonal sikkerhet, og at de sju landene var på innreisenektlista på grunn av avgjørelser tatt i Kongressen og av Trumps forgjenger.

Trumps advokater knyttet somaliere i USA til islamister

Krever at Krf kjemper for abort

Kirkens Nødhjelp ber Kristelig Folkeparti kjempe for å sikre kvinners rett til abort, etter at USAs president Donald Trump har fjernet all bistand til organisasjoner som arbeider for kvinners rett til trygge og lovlige aborter.

- Hvert tiende minutt dør en kvinne på grunn av en ulovlig abort, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp og oppfordrer KrF om å kjempe for «helhetlig reproduktiv helse, inkludert retten til trygg abort», skriver Vårt Land.

Kirkens Nødhjelp ber KrF kjempe for abort

Zuccarello scoret da Rangers vant

I den nordamerikanske ishockeyligaen NHL sikret New York Rangers seier på hjemmebane med 4–1 over Anaheim Mighty Ducks. Oscar Lindberg sørget for at Rangers kunne gå til pause med 1-0-ledelse. Norske Mats Zuccarello sørget for 2-0 i bgynnelse av andre periode. Nordmannen fikk snaut 15 minutter på isen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no