NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 8. januar

- Gasslekkasje på Kårstø
- Postfly på vei til Tromsø havarerte
- Obama kjemper for våpenloven sin

Dette skjedde i natt

Gasslekkasje på Kårstø

Politiet melder at risikonivået etter gasslekkasjen på Statoils anlegg på Kårstø i Rogaland er «betraktelig senket». Situasjonen er avklart. Ingen personer ble skadd. Tidligere i natt ble personell på anlegget evakuert og evakuering av befolkningen i nærheten ble vurdert. Det var metangass som lakk ut, en gass som er brannfarlig, men ikke giftig. Stavanger lufthavn i Sola ble varslet og bedt om å styre flytrafikk utenfor området.

Postfly på vei til Tromsø havarerte

Et postfly som forsvant på vei fra Gardermoen til Tromsø er funnet havarert på svensk side av grensen av et norsk F-16-fly. Foreløpig har ingen tatt seg inn til området på bakken, og det er usikkert hva som har skjedd med de to personene som var om bord. Flyet er registrert i Sverige, men flyr mellom norske destinasjoner med post. Mannskapet er trolig ikke fra Norge eller Sverige, men fra et annet europeisk land. Flyet sendte ut et mayday-signal klokka 0.20, og forsvant like etterpå fra radaren. De siste radarbildene viste at flyet var 120 kilometer nordøst for Bodø, inne på svensk territorium.

Barack Obama kjemper videre for våpenlov

USAs president Barack Obama sier at han ikke vil støtte en presidentkandidat eller senatorer fra eget parti som ikke stiller seg bak hans kamp mot våpenvold. I en kommentar i New York Times i går skriver Obama at han ikke vil drive valgkamp for en presidentkandidat og andre partifeller som ikke støtter tiltakene for skjerpet våpenkontroll som han la fram tirsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no