Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 8. desember

**IS med motoffensiv i Mosul
**Drapssiktet avslo advokat før avhør
**Vareutvalget i Norge halvparten av Sveriges

Dette skjedde i natt – 8. desember 2016
Foto: Manu Brabo / Ole Berg-Rusten / Ap /NTB Scanpix

IS med motoffensiv i Mosul

Kraftige motangrep fra terrorgruppen IS sørøst i Mosul har påført de irakiske regjeringsstyrkene store tap, sier en offiser i den irakiske hæren. Et feltsykehus et par kilometer fra fronten opplyser onsdag formiddag at det har behandlet mange sårede regjeringssoldater. Tirsdag opplyste den irakiske hæren at den hadde flyttet frontlinjen to kilometer fram. Irakerne har flere ganger opplevd at raske fremrykninger har blitt fulgt av tilbakeslag i nattlige motangrep fra IS.

Drapssiktet avslo advokat før avhør

15-åringen avslo tilbudet om forsvarer da han tilsto at det var han som hadde begått dobbeltdrapet i Kristiansand. - Politiet burde likevel ha ventet, sier forsvareren. - Min klient ble gjort oppmerksom at han som siktet hadde krav på å ha forsvarer til stede. Han avslo tilbudet. Men dette er en gutt som aldri har vært i politiavhør. Det er betydelig forskjell på ham og en garvet kriminell som har vært i avhør en rekke ganger, sier advokat Svein Kjetil Stallemo til NTB.

Les også: En venn er drept - en venn er siktet for drapet Politiet får kritikk for å ha avhørt drapssiktet 15-åring uten forsvarer til stede - Aftenposten

Vareutvalget i Norge halvparten av det i Sverige

Til tross for at vareutvalget i norske butikker har blitt bedre, har svenske matbutikker nær dobbelt så mange varer som butikkene her hjemme. Forbrukerrådet mener dette er urovekkende. En ny rapport fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO, viser at norske matbutikker har 55 prosent av utvalget svenske butikker har i hyllene, skriver Aftenposten. Nordmenn har fått 20 prosent mer å velge i siden 2010, men utviklingen i Sverige har vært enda bedre, og dermed øker forskjellen i vareutvalget i nabolandene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no