NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 7. november

** Trump med nye angrep på Clinton
** Vil gjenåpne gruvedrift på Svalbard
** 2500 færre bønder siden 2013

0711

Trump med nye angrep på Clinton

Donald Trump slår seg ikke til ro med at FBI-sjefen sier at Hillary Clinton ikke blir straffeforfulgt. Trump mener hans demokratiske rival beskyttes av et manipulert system. - Hillary Clinton er skyldig. Du kan ikke granske 650 000 eposter på åtte dager, sa Trump på et valgmøte i Sterling Heights i delstaten Michigan søndag. Nå setter han sin lit til etterforskerne lenger ned i det føderale politiet.

Les også: FBI: Ikke funnet noe straffbart i granskningen av de nye Clinton-epostene - Aftenposten

Vil gjenoppta gruvedrift på Svalbard

Gruveselskapet Store Norske vurderer å gjenåpne gruvedriften på Svalbard. Årsaken er at kullprisene nesten er fordoblet fra 45 dollar per tonn i april til 85 dollar idag, sier analysesjef Bjarne Schieldrop i Svenska Enskilda Banken, ifølge Klassekampen.For ett år siden ble driften i gruvene på Svalbard stanset fordi prisen på kull hadde holdt seg lav over flere år. Bedriften har vært avhengig av statlig støtte for å holde liv i produksjonen.

2500 færre bønder etter 2013

Etter at Høyre og Frp tok over regjeringsmakten i 2013, er det blitt over 2.500 færre gårdsbruk her i landet. Det viser tall fra Landbruksdirektoratet, skriver Nationen. Det siste året er det blitt 867 færre gårdsbruk, som tilsvarer gjennomsnittet for de siste årene. Forsker Ola Flaaten i Norsk institutt for bioøkonomi sier dette er mindre enn forventet. Samtidig er det ofte først ved generasjonsskiftet at gårdsbruk blir lagt ned, og at det derfor kan gå mange år før en ser effekten av endringer som blir gjort. Økende arbeidsløshet kan også føre til at færre bruk blir nedlagt, sier Flaaten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no