Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 7. mai

•Giuliani: Flere kvinner kan ha fått betaling.
•Vulkanutbrudd har ødelagt 31 hjem på Hawaii.
•Skip i Jemen utstyrt med norske rakettmotorer.

Dette skjedde natt til 7. mai 2018

Dette skjedde natt til 7. mai.

Giuliani: Flere kvinner kan ha fått betaling.

Donald Trump ville ha fått advokat Michael Cohen til å betale andre kvinner enn Stormy Daniels «om nødvendig», sa president Donald Trumps nye rådgiver og advokat Rudy Giuliani i et intervju på ABC søndag.

Advokaten understreket at han ikke har kjennskap til andre utbetalinger fra Trumps tidligere advokat Michael Cohen, men at han ikke kan utelukke at det har skjedd.

I ABC-intervjuet sa Giuliani, som i forrige uke avslørte at Trump hadde tilbakebetalt Cohen for hysjutbetalingen på 130.000 dollar til Stormy Daniels, at han «ikke egentlig er involvert i Daniels-greiene».

Rudy Giuliani

HEKTISK UKE: Siden Trumps rådgiver Rudy Giulianis uttalelser om Trumps Cohen-tilbakebetaling onsdag, har det vært hektisk for den tidligere New York-ordføreren.

Foto: Tasos Katopodis / AFP

Vulkanutbrudd har ødelagt 31 hjem på Hawaii.

Lava fra Kilauea-vulkanen har gjort stor skade i flere boligområder, og totalt 31 hjem har blitt ødelagt. Det slår myndighetene fast etter å ha gjort undersøkelser fra luften.

– Tallet kan endre seg. Dette er hjerteskjærende, sier talsperson Janet Snyder.

Hun opplyser at lavaen fra Kilauea-vulkanen sprutet over 60 meter opp i luften.

Myndighetene advarer fremdeles befolkningen om at potensielt dødelig konsentrasjon av svoveldioksidgass kan utgjøre en fare i området.

Lava ødelegger boligområde på Hawaii

LAVA: En mann filmer lavaen i Leilani Estates i Pahoa, Hawaii. Over tusen personer har evakuert i hva som kan bli uker eller måneder.

Foto: Marco Garcia / AP

Skip i Jemen utstyrt med norske rakettmotorer.

Flere av skipene til Den saudiledede koalisjonen i Jemen er utstyrt med missiler drevet av norske rakettmotorer, ifølge Dagbladet.

Den delvis statseide våpenprodusenten Nammo har den siste tiden etablert seg som eneleverandør av rakettmotorer til flere missiltyper internasjonalt. To av disse missiltypene er å finne på skip som er en del av en sjøblokade i krigsherjede Jemen, ifølge Dagbladet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no