NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 7. januar

Bergingen av Høegh Osaka utsatt, regjeringen jobber med en kortsiktig løsning for Krekar, opplyser Frp, mulig lovbrudd ved salg av kystvaktfartøy til Afrika.

Delebilde 7. januar
Foto: NRK/Scanpix

Bergingen av Høegh Osaka utsatt

Britiske bergingsmannskaper har utsatt arbeidet med å få det norskeide fartøyet Høegh Osaka av grunn. Planen var å starte bergingsarbeidet onsdag, men det viser seg nå at det har kommet mer vann inn i skroget enn tidligere beregnet, opplyser den britiske kystvakten.

Frp vil ha mulla Krekar til Trandum

Regjeringen jobber med en kortsiktig løsning for mulla Krekar når han slipper ut fra fengsel 25. januar, sier Frp-nestleder Per Sandberg, skriver VG. Til Aftenposten sier Sandberg at Krekar bør overføres direkte til asylinternatet på Trandum når han slipper ut av Kongsvinger fengsel.

Mulig lovbrudd ved salg av kystvaktskip til Afrika

Det er høyst uklart hva salgssummen var på kystvaktskipet som Forsvaret solgte til en sørafrikansk skipseksportør. Skipet ble solgt via en megler og havnet senere i Nigeria. Ifølge en rapport som revisjonsselskapet PricewaterhouseCoopers har laget, kan det foreligge brudd på flere lover for salg av forsvarsmateriell, skriver Dagbladet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no