Dette skjedde natt til 6. oktober

** Norsk kvinne arrestert i Israel
** Obama vurderer nye Syria-sanksjoner
** Orkanen Matthew har så langt drept 25 mennesker

Dette skjedde i natt – 6. oktober 2016
Foto: Carlos Garcia Rawlins / Yuri Gripas / Reuters

Norsk kvinne arrestert utenfor Gaza

En 31 år gammel norsk student skal i følge VG være en av 13 kvinner som ble arrestert under en kapring av en båt i internasjonalt farvann utenfor Israel i går kveld. Det israelske militæret bekreftet i en uttalelse onsdag kveld at de hadde gjennomført et raid mot en båt med kvinnelige pro-palestinske aktivister. Aktivistene skal ifølge militæret ha forsøkt å bryte Israels marineblokkade av Gazastripen, skriver The Guardian. Torstein Dahle, leder i organisasjonen Ship to Gaza Norway sier til Dagbladet at den norske 31-åringen er blant de arresterte kvinnene.

Obama vurderer nye aksjoner for å ramma Syrias president

USAs president Barack Obama vurderer nye Syria-sanksjoner som kan ramme regimet hardere og sette Russland i en vanskelig situasjon. Tjenestemenn og diplomater som nyhetsbyrået AFP har snakket med, sier at de første tiltakene kan være å foreslå FN-sanksjoner mot dem som har vært involvert i kjemiske angrep. Et slikt forslag kan være et stikk mot Russland, som kan få problemer med å forsvare bruken av kjemiske våpen gjennom et veto i sikkerhetsrådet. De fleste personene i den innerste kretsen rundt Syrias president Bashar al-Assad er allerede på USAs reiseforbudsliste, og har fått sine midler frosset.

25 mennesker har mistet livet i orkanen Matthew

Minst 25 personer er døde i orkanen Matthew, som nå er på vei mot USA og Bahamas. Minst 21 av dem skal ha omkommet i Haiti, som til nå er blitt hardest rammet av både vind og oversvømmelser. Matthew er det kraftigste uværet som har rammet Karibia og USA siden Wilma og Katrina i 2005. Det er ventet at orkanen vil nå USA torsdag kveld.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no