Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 6. november

• Mann pågrepet i væpnet politiaksjon i Buskerud
• Pompeo skal møte Nord-Koreas utenriksminister
• Lego vant plagiatsøksmål i Kina

Dette skjedde natt til 6. november
Foto: NTB scanpix

Mann pågrepet i væpnet politiaksjon i Buskerud
Politiet gikk til væpnet aksjon i Øvre Eiker i Buskerud etter å ha fått melding om en mann som kjørte med en våpenlignende gjenstand i bilen.

Politiet fikk kontroll på mannen mandag kveld, kort tid etter at han ble observert, ifølge Drammens Tidende. Da hadde politiet rykket ut med flere utrykningskjøretøyer.

Mannen er i 30-årene og en tidligere kjenning av politiet, opplyser operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NTB.

– Han ble observert av publikum. Vi fant en våpenlignende gjenstand i bilen, men jeg ønsker ikke å si noe om selve våpenet. Mannen er nå pågrepet. Vi har kontroll på både våpenet og bilen, sier Gunnerød.

Politiet mistenker at mannen har kjørt i ruspåvirket tilstand.

Pompeo skal møte Nord-Koreas utenriksminister
USAs utenriksminister Mike Pompeo reiser torsdag til New York for å møte sin nordkoreanske kollega Kim Yong-chol.

Utenriksdepartementet sier deres fremste Nord-Korea-utsending, Stephen Biegun, også skal være med på møtet der Pompeo og Kim skal diskutere innsatsen for å «oppnå endelig og fullstendig bekreftet atomavvæpning» i Nord-Korea.

USAs utenriksdepartement sier Pompeo og Kim skal diskutere «alle de fire pilarene i fellesuttalelsen fra Singapore-toppmøtet», inkludert kjernefysisk nedrustning.

Lego vant plagiatsøksmål i Kina
Lego har fått medhold i en kinesisk domstol i et søksmål mot fire selskaper som kopierte den danske leketøysgigantens velkjente figurer og byggesett.

En domstol i storbyen Guangzhou – tidligere kjent som Kanton – konkluderte med at fire kinesiske selskaper har brutt Legos opphavsrett en rekke ganger og har kopiert flere byggesett og minifigurer. De har også drevet «urettmessig konkurranse ved å distribuere byggeklosser av merket Lepin», skriver Lego i en pressemelding.

Selskapene ble pålagt å stanse produksjon, salg og markedsføring av kopivarene umiddelbart. I tillegg må de betale lego 4,5 millioner yuan – drøyt 5,4 millioner kroner etter dagens kurs – i erstatning til Lego for tapte inntekter.

Lego System A/S hovedkvarter i Billund i Danmark med store legoklasser på plassen foran hovedinngangen.

Lego har vunnet et plagiatsøksmål mot fire selskaper i Kina.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no