Dette skjedde natt til 6. mars

●Trumps rådgiver vil stanse toll på stål og aluminium
●Kim Jong-un sier han ønsker tettere bånd til Sør-Korea
●Senatet i Florida åpner for å bevæpne lærere

Dette skjedde i natt 6. mars
Foto: Evan Vucci / Mark Wallheiser / AP Photo / AFP

Trumps rådgiver vil stanse toll på stål og aluminium
President Donald Trumps økonomiske rådgiver, Gary Cohn, vil forsøke å hindre president Donald Trump i å innføre toll på stål og aluminium, opplyser kilder til Bloomberg News.

Cohn har innkalt en rekke toppledere i amerikanske selskaper som er avhengige av stål og aluminium, til et møte med Trump torsdag. Det gjør han i et forsøk å hindre presidenten i å gjennomføre det omstridte tollforslaget.

Donald Trump

President Donald Trumps planer om å innføre 10 prosent toll på import av stål og 25 prosent toll på aluminium har møtt skepsis.

Foto: Evan Vucci / AP

Både EU og Verdens handelsorganisasjon har kritisert tollforslaget. EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker har varslet at EU vil svare i handelskrigen, dersom Trump gjør alvor av å innføre toll på metaller.

Kim Jong-un sier han ønsker tettere bånd til Sør-Korea
Nord-Koreas diktator Kim Jong-un tok i går imot flere høytstående representanter fra Sør-Korea i hovedstaden Pyongyang. Den nordkoreanske lederen spiste blant annet middag sammen med den sørkoreanske delegasjonen med president Moon Jae-in i spissen.

Under middagen skal den nordkoreanske lederen ha ytret et sterkt ønske om å knytte tettere bånd til nabolandet i sør.

Høytstående middag i Nord-Korea

Nord-Koreas diktator Kim Jong-un spiste middag sammen med Sør-Koreas president Moon Jae-in og resten av delegasjonen fra nabolandet.

Foto: Handout / AFP

Ifølge nyhetsbyrået KCNA skal Kim Jong-un blant annet sagt at han ønsker å skrive «ny historie om en nasjonal gjenforening».

Det er første gang på ti år at en høytstående delegasjon fra Sør-Korea er i Nord-Korea. Besøket fortsetter med nye møter i dag.

Senatet i Florida åpner for å bevæpne lærere
Senatet i Florida stemte i går ja til strengere regler for salg av gevær og til å la noen lærere bære våpen på skolen.

Etter å ha debattert hele lørdag, kom senatet fram til lovforslaget som skal hindre fremtidige skoleskytinger.

Floridas senat

Nylig fikk Floridas senatorer se bilder av alle som ble drept ved den siste skoleskytingen. Mandag stemte de over et lovforslag som skal hindre flere slike masseskytinger i fremtiden.

Foto: Mark Wallheiser / AP

Til flere demokraters fortvilelse ble punktet om å la skolekretsene bevæpne lærere som har fått militær opplæring, stående.

Forslaget skal nå stemmes over i delstatens underhus.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no