NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 5. januar

NHO vil at antall kommuner bør senkes fra 428 til 100, to av tre vil betale mer skatt for å sikre gode velferdstjenester og advokat John Christian Elden mener Monika-saken bør etterforskes av andre enn politiet i Bergen.

John Christian Elden, Kristin Skogen Lund, skatteetaten
Foto: NRK/Scanpix

NHO vil ha 100 kommuner

NHO-direktør Kristin Skogen Lund mener at antall kommuner bør senkes fra 428 til 100, men hun mener det viktigste er å skape robuste bykommuner, der byer og omland har vokst sammen til bo- og arbeidsmarkedsregioner. Til Dagbladet sier hun at NHO krever at Stortinget sørger for et nytt kommunekart innen 2017.

Et flertall vil betale mer skatt for å sikre velferden

To av tre vil betale mer skatt for å sikre gode offentlige velferdstjenester. På spørsmål om de er villige til å betale mer skatt for å bevare velferden, svarer 35 prosent at de er helt enig i dette, mens 31 prosent er delvis enig, skriver Klassekampen.

– Monika-saken bør flyttes fra politiet i Bergen

Advokat John Christian Elden mener Monika-saken bør etterforskes av andre enn politiet i Bergen. Elden mener saken bør flyttes for å sikre en nøytral etterforskning, fordi han mener saken er blitt en intern kamp på politikammeret, skriver VG.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no