NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 5. februar

– 200 millioner jenter og kvinner utsatt for kjønnslemlestelse
– Husbrann i Risør
– Støtter jernbaneprivatisering

Dette skjedde natt til 5. feb
Foto: Leif Dalen/NRK og Handout/AFP

200 millioner jenter og kvinner utsatt for kjønnslemlestelse

200 millioner jenter og kvinner i verden er blitt utsatt for en form for kjønnslemlestelse, viser en rapport fra UNICEF. Inngrepet er vanlig i 30 land i verden, og rapporten viser at antallet kjønnslemlestede har økt med 70 millioner siden 2014. Størstedelen av økningen skyldes befolkningsvekst, og at flere land nå rapporterer inn data til UNICEF. Halvparten av kvinnene som har vært utsatt for dettte, bor i Egypt, Indonesia og Etiopia. Dagen i dag er FNs internasjonale dag for nulltoleranse mot kvinnelig kjønnslemlestelse.

Les også: UNICEF: 200 millioner kvinner er kjønnslemlestet - Helse og medisin - VG

Husbrann i Risør

Brannvesenet i Risør foretar en kontrollert nedbrenning av et hus som tok fyr ved halv ett tiden i natt. Alle i huset kom seg ut, også to nabohus ble evakuert. Huset var overtent da brannvesenet kom fram, sier brannfagleder Harald Nedenes

Støtter jernbaneprivatisering

KrF og Venstre gir støtte til regjeringens forslag om jernbaneprivatisering over hele landet, skriver Klassekampen. Erfaringene fra konkurranseutsettingen på Gjøvikbanen som Bondevik 2 regjeringen, og venstrestatsråden gjennomførte, er gode, sier Venstres Abid Raja. NSB-sjef Geir Isaksen er også optimistisk, men planen er omstridt blant både NSB-ansatte og lokførerne. Norsk lokomotivmannsforbund ser for seg dårligere pensjoner, verre arbeidstidsordninger og mer utrygghet, skriver avisen.

Les også: Støtter jernbaneprivatisering - NRK Nyheter

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no