Dette skjedde natt til 4. september

• Fransk seiler antas omkommet i Bergensområdet
• Ny redningsaksjon igangsatt i Bergen
• Trump advarer Iran, Russland og Syria mot å angripe Idlib

Dette skjedde i natt 4. september

Fransk seiler antas omkommet i Bergensområdet
Franskmannen som falt over bord fra en seilbåt i Hjeltefjorden i Hordaland søndag, antas omkommet. Det bekrefter lensmann Torgils Lutro til Bergens Tidende.

Klokken 22 mandag kveld ble den omfattende redningsaksjonen avsluttet etter at mannskaper og frivillige hadde lett etter den savnede mannen siden søndag ettermiddag.

Mannen var ute og seilte med sin norske samboer da han trolig ble slått på sjøen av seilbommen. Han hadde ikke på seg redningsvest, men samboeren kastet en redningsbøyle etter ham da han falt over bord.

Kvinnen visste ikke hvordan hun skulle stoppe båten, og det var mannskaper fra redningsskøyta som bordet båten og stoppet seilasen etter at båten var lokalisert i nærheten av Anglavika på Litlesotra.

Politiet fant søndag et par sko som etter alt å dømme tilhører den savnede mannen. Skoene ble funnet på en holme i Hjeltefjorden, mellom Askøy og Litlesotra. Redningsbøyen som hans samboer kastet etter ham er også funnet i det samme området.

Laster kart, vennligst vent...


Ny redningsaksjon i Bergen
Det er iverksatt en stor redningsaksjon i Bergen etter at en tom båt ble observert kjørende i ring på Nordåsvannet natt til tirsdag.

– Båten gikk i ring med motoren på og vi mistenker at det kan ha vært noen i den. Derfor søker vi nå etter en eventuell person, forteller vaktkommandør Karl-Arne Røyseth i 110-sentralen til NTB kokken 4.10.

Nødetatene ble varslet av en nabo klokken 3.21.

Både båter, luftambulanse og redningshelikopter deltar i søket. I tillegg skal det brukes drone.


Trump advarer Iran, Russland og Syria mot å angripe Idlib
USAs president Donald Trump reagerte mandag kveld, etter at Iran ga sin støtte til at Syrias president Bashar al-Assad kan gå til angrep på Idlib-provinsen.

– Syrias president Bashar al-Assad må ikke skjødesløst angripe Idlib-provinsen. Russerne og iranerne ville begå en alvorlig feil om de tok del i denne potensielle humanitære tragedien. Hundretusener av mennesker kunne bli drept. Ikke la det skje, skriver den amerikanske presidenten på Twitter.

Trump og Putin

F.v. USAs president Donald Trump advarar Russlands president Vladimir Putin mot å støtte Syria i å gå til angrep på Idlib-provinsen.

Foto: DON EMMERT / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no