Dette skjedde natt til 4. september

PST bekrefter at norsksomalier var terrorist, Apple vil tlby annonseblokkering og tilbakegangen fortsetter for Ap på meningsmålingene

Dette skjedde i natt fredag 4. september 2015
Foto: Tore Meek / NTB scanpix/AP Photo/Richard Drew/Torstein Bøe / NTB scanpix

PST bekrefter at norsk-somalier var terrorist

Politiets sikkerhetstjeneste bekrefter at en norsksomalier var en av terroristene som angrep kjøpesenteret Westgate i Kenya i september 2013. Ifølge Aftenposten har det amerikanske fødeale politiet FBI matchet tanndata fra norske registre og fått bekreftet at norsksomalieren var en av de fire terroristene som ble drept på kjøpesenteret. 67 mennesker ble drept i terrorangrepet.

Apple vil tilby annonseblokkering

Mens avisenes annonseinntekter svikter, legger Apple opp til å tilby annonseblokkering på mobil og brett. Det kan bli svært ødeleggende for mediehusene, tror forsker ifølge Klassekampen. Når Apple oppdaterer operativsystemet for iPhone og iPad senere i måneden, er det ventet at nettleseren Safari får mulighet til å blokkere annonser. Til nå har annonseblokkering bare vært tilgjengelig på datamaskiner.

Tlbakegangen fortsetter for Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiets tilbakegang på meningsmålingene fortsetter, mens både Høyre og Frp går frem på Aftenpostens siste partibarometer. Ap er fortsatt størst med 32,2 prosent, tilbake 0,7 prosentpoeng siste uke. Høyre går frem 1,6 til 25,1 prosent og Frp går frem1,4 til 11,4 prosent. Krf går mest tilbake, med 2,9 prosentpoeng, og lander på 4,2 prosent. For de øvrige partiene er det små endringer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no