NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 4. februar

- Norge gir 10 milliarder til Syria
- F-35-fly dårligere enn planlagt
- Cosby straffeforfølges likevel

Dette skjedde i natt
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Laura Buckman/Kena Betancur / NTB Scanpix/AFP

Norge gir 10 milliarder til Syria

Giverlandskonferansen for Syria åpner i London i dag. Norge er med-arrangør og statsminister Erna Solberg har lovet å bidra med 10 milliarder kroner over fire år. Med det blir Norge det landet som gir nest mest per innbygger, etter Kuwait. Storbritannia gir 1,2 milliarder pund, som tilsvarer rundt 15 milliarder norske kroner. Solberg mener noen av nabolandene våre kanskje kunne ha gitt mer:

NRK: Norge gir 10 milliarder til Syria

F-35-fly dårligere enn planlagt

De første F-35-flyene som kommer til Norge vil ikke ha den kampkraften flyene etter planen skulle ha. Ifølge et evalueringsorgan i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon vil flyene ha store begrensninger og mangler, skriver Aftenposten. Forsvarsdepartementets kampflyprogram sier til avisen at de håper Pentagon tar feil, og at flyene kommer til å være utstyrt med datapakken som skal gi full kampkraft.

NRK: Nye fly uten planlagt kampkraft

Cosby straffeforfølges likevel

Det har vært diskusjon i USA om hvorvidt komikeren Bill Cosby (78) kan straffeforfølges. Cosby har blitt anklaget for voldtekter og seksuell trakassering som skal ha skjedd fra 60-tallet og frem til 2004. En riksadvokat mente han hadde gitt Cosby immunitet for ti år siden, men nå har en dommer i Philadelphia bestemt at han kan straffeforfølges likevel.

CNN: Bill Cosby-charges: What happens next?
Dagbladet: Cosby klarte ikke å stanse overgrepssak

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no