Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 4. desember

• Danmark har vedtatt oljestans
• Biden ber amerikanere bruke munnbind
• 402 nye koronasmittede siste døgn

Klimaminister Dan Jørgensen.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) under presentasjonen av avtalen om å stoppe det danske olje- og gasseventyret i Nordsjøen i 2050.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Danmark har vedtatt oljestans
Et flertall i Folketinget vedtok torsdag kveld at Danmark ikke skal starte nye leteboringer i Nordsjøen, og oljeutvinningen skal avvikles helt innen 2050.

Partiene bak den såkalte Nordsjøavtalen er konkret blitt enige om å droppe den åttende konsesjonsrunden, som ville åpnet for fortsatt oljeutvinning fram til 2050.

Biden ber amerikanere bruke munnbind
Påtroppende president Joe Biden sier til CNN at han vil be alle amerikanere om å gå med munnbind de første hundre dagene etter at han tiltrer 20. januar.

– Bare hundre dager, ikke for alltid. Hundre dager. Og jeg tror vi vil se en signifikant nedgang i smittetallene, sier Biden i sitt første intervju han og kommende visepresident Kamala Harris har gjort siden valgseieren.

USAs påtroppende president Joe Biden på vei inn til et TV-intervju torsdag.

USAs påtroppende president Joe Biden på vei inn til intervjuet med CNN torsdag.

Foto: Alex Wong / AFP

402 nye koronasmittede siste døgn
Det siste døgnet er det registrert 402 koronasmittede i Norge. Det er 24 flere enn dagen før, men 78 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til fredag registrert 37.371 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. De siste sju dagene er det registrert til sammen 2.623 nye smittetilfeller i Norge.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no