Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 4. april

•To personer skutt i en leilighet på Fjellhamar.
•Tre skadd i Youtube-skyting.
•Reuters: Hydro saksøkes for Brasil-lekkasje.

Dette skjedde i natt, 4. april

Dette skjedde natt til 4. april.

Foto: TIPSER.NO / DANIEL D.LAABAK/Justin Sullivan/AFP

To personer skutt i en leilighet på Fjellhamar i Akershus.

En kvinne og en mann er skutt i en leilighet på Fjellhamar i Akershus. Politiet søker etter gjerningsmenn. Tilstanden til de skadde er ikke kjent.

Operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt sier til NRK at politiet fikk flere meldinger fra beboere i området rundt klokka 00.49 om skyting og observasjoner av en blodig person på Fjellhamar i Lørenskog.

Politiet sendte flere enheter til stedet, hvor de fant to personer med skuddskader.

– Det er god grunn til å tro at de ble skutt fra utsiden av bygningen, sier Skaftnes.

De to som er skutt oppholdt seg inne i en leilighet. I leiligheten oppholdt det seg totalt sju personer, ifølge Skaftnes.

Sikrer spor

FJELLHAMAR: Politiet er til stede i et boligområde på Fjellhamar i Lørenskog etter en skyteepisode, der to personer har blitt skutt.

Foto: TIPSER.NO / Daniel D.Laabak

Tre skadd i Youtube-skyting.

Tre personer er fraktet til sykehus med skader etter en skyteepisode ved Youtubes hovedkontor nord i California. Den antatte gjerningspersonen skal være død, ifølge politiet.

Kvinnen, som politiet mener er gjerningspersonen, er død, sier politisjef i San Bruno, Ed Barberini, på en pressekonferanse i forbindelse med hendelsen.

Kvinnen skal ha hatt selvpåførte skuddskader, og skal ha brukt et håndvåpen.

– Da vi kom til stedet klokken 12.48 ble vi møtt av flere ansatte som flyktet fra bygget. Det var veldig kaotisk. Vi traff først på en person med skuddskader, minutter senere en annen. Sistnevnte så ut til å være selvpåført. Vi fant to andre ofre i en annen bedrift, sa Barberini på pressekonferansen.

Skyteepisode California

STORT POLITIOPPBUD: Under og etter episoden var det ambulanser på stedet, og politiet ba folk om å holde seg unna området. Politiet i San Bruno bekreftet også på Twitter at det var en «aktiv skytter» på stedet.

Foto: Social Media / Reuters

Reuters: Hydro saksøkes for Brasil-lekkasje.

Myndighetene i den brasilianske delstaten Pará saksøker Norsk Hydro for en angivelig giftig lekkasje ved aluminaraffineriet Alunorte.

Søksmålet er på 250 millioner reais, snaut 600 millioner kroner, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Hydro har innrømmet at det har foregått utslipp av regn- og overflatevann fra anlegget. I ettertid har selskapet sagt at det også er avdekket andre utslipp utenom renseanlegget ved fabrikken, men har ikke vedgått at det har ført til forurensning.

Selskapet avventer to granskinger som skal legges fram 9. april.

Alunorte
Foto: Ricardo Moraes / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no