Dette skjedde natt til 4. april

- Neil Gorsuch godkjent av justiskomiteen
- 17-årig asylsøkere mishandlet av 20 personer
- UDI omdefinerer områder i Afghanistan

Dette skjedde i natt
Foto: NTB Scanpix

Justiskomiteen i USAs senat godkjente Neil Gorsuch

Justiskomiteen i det amerikanske Senatet har godkjent nominasjonen av Neil Gorsuch som ny høyesterettsdommer med elleve stemmer mot ni. orsuch er Donald Trumps kandidat. Den konservative 49-åringen har fått kritikk for å være utydelig om sine personlige meninger om abort og valgkampfinansiering. Demokrater i opposisjonen sa likevel at de har nok stemmer til å utsette nominasjonen når den skal tas opp i Senatet fredag.

17-årig asylsøker banket opp av 20 personer i London

Så mange som 20 personer kan ha vært innblandet i mishandlingen av en 17 år gammel kurdisk asylsøker fra Iran, mener britisk politi. Fem personer er siktet etter at gutten ble angrepet og utsatt for grov vold i Croydon sør i London. Mishandlingen skjedde mens gutten ventet på bussen sammen med to venner, som kom seg unna med lettere skader.

UDI omdefinerer områder i Afghanistan til UTRYGGE

UDI endrer sikkerhetsvurderingene og definerer to av Afghanistans 34 provinser som generelt utrygge. Det gjelder provinsene Helman og Nangarhar som er farligere enn før. UDI-direktør Frode Forfang sier de øvrige provinsene ikke er så utrygge som mange tror. Jeg har forståelse for at mange i Norge kan oppleve Afghanistan som utrygt. Men opprørsangrepene som foregår i store deler av landet, rettes hovedsakelig mot myndighetsmål, også knyttet til den internasjonale tilstedeværelsen i Afghanistan, sier han og påpeker at risikoen for sivile er relativt lav.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no