Dette skjedde natt til 31. januar

• 213 døde av coronavirus
• USA fraråder Kina-reiser
• Isklatrer i ulykke i Hemsedal

Illustrasjonsbilde som viser at blodprøve kan avdekke om man har blitt smittet med coronoaviruset.

Over 9000 er nå bekreftet smittet av det nye coronaviruset. Da vil en blodprøve bli merket slik. (Dette er et llustrasjonsbilde.)

Foto: Dado Ruvic / Reuters

Dødstallet etter coronaviruset steg til 213

Kinesiske myndigheter opplyste i natt at tallet på døde etter corona-utbruddet i Wuhan er oppe i 213. Tallet på smittede har også steget kraftig, og teller nå 9700 mennesker, de aller fleste i Hubei-provinsen der Wuhan er hovedstad.

Norske helsemyndigheter har økt beredskapen, og Folkehelseinstituttet har nå døgnåpen smittevernvakt.

USA fraråder Kina-reiser

Amerikanske myndigheter ber sine statsborgere om ikke å reise til Kina på grunn av corona-epidemien. Dermed er de offisielle reiseadvarslene hevet til det høyeste nivået.

Utenriksdepartementet råder også amerikanske borgere i Kina til å vurdere å forlate landet samt at alle «ikke-viktige» tjenestereiser planlagt av amerikanske offentlig ansatte blir utsatt på grunn av virusutbruddet.

Isklatrer reddet etter ulykke i Hemsedal

En isklatrer i 20-årene ble i natt reddet ned fra et vanskelig tilgjengelig område ved Hydnefossen i Hemsedal etter en fallulykke. Redningsaksjonen var vanskelig på grunn av dårlig vær og at ulykken skjedde i et vanskelig tilgjengelig område.

Ulykken skjedde ikke under selve isklatringen, men da klatreren var på vei tilbake fra klatringen på ski. Han falt da utenfor en høy skrent.

Mannen ble i natt hjulpet ut fra området og er fraktet til sykehus.

Hydnefossen i Hemsedal er den høyeste fossen i Buskerud, med en total fallhøyde på 475 meter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no