Dette skjedde natt til 30. november

**USA ba Kina om å stoppe oljeimport til Nord-Korea.
**Ny statsminister på Island.
**Trump svarte på Twitter-kritikken fra Theresa May.

Dette skjedde i natt, 20. november

Dette skjedde natt til 30. november.

Foto: Reuters/AP/AFP

USA ba alle land om å kutte bånd til Nord-Korea.

Den amerikanske FN-ambassadøren Nikki Haley ba i et hastemøte i FNs sikkerhetsråd i natt om at alle land kutter alle bånd til Nord-Korea, inkludert all handel og utvisning av alle nordkoreanske arbeidere.

USA ba også Kina om å stoppe forsyningen av olje til Nord-Korea.

Haley fortalte i møtet at president Donald Trump onsdag morgen snakket med den kinesiske presidenten Xi Jinping i en telefonsamtale. Trump skal ha bedt den kinesiske lederen om å stoppe eksporten av olje til Nord-Korea.

Nikki Haley

FN-AMBASSADØR: USAs FN-ambassadør Nikki Haley ba alle land om å kutte alle bånd til Nord-Korea i hastemøtet i Sikkerhetsrådet.

Foto: Lucas Jackson / Reuters

Den amerikanske FN-ambassadøren avsluttet innlegget sitt i Sikkerhetsrådet med å si at den siste raketten har brakt verden nærmere en krig, som USA ikke ønsker.

– Hvis krigen bryter ut, vil Nord-Korea bli fullstendig ødelagt, advarte hun.

Det var Japan, USA og Sør-Korea som ba om at Sikkerhetsrådet måtte diskutere den siste oppskytingen.

Ny statsminister på Island.

41 år gamle Katrin Jakobsdottir tiltrer fredag som Islands nye statsminister. Hun blir landets tiende statsminister på ti år.

Venstrebevegelsen, Selvstendighetspartiet og Fremskrittspartiet behandlet regjeringsdannelsen på tre separate partimøter.

41-åringen leder Venstrebevegelsen der 80 prosent av partimedlemmene stemte for å gå inn i koalisjonsregjeringen, skriver Reuters.

Katrin Jakobsdottir

Katrin Jakobsdottir er ny statsminister på Island.

Foto: Brynjar Gunnasrson / AP

Island holdt valg i slutten av oktober. Men først nå har det vært mulig å danne en koalisjon som altså har utpekt Jakobsdottir til statsminister etter at regjeringsforhandlingene brøt sammen i begynnelsen av november.

Trump svarte på kritikken fra Theresa May.

Den britiske statsministeren Theresa May fordømte onsdag USAs president Donald Trump for at han spredde tre antimuslimske videoer fra det britiske ytrehøyrepartiet Britain First.

De tre videoene som Trump bidro til å spre via sin Twitter-konto, som har 43,6 millioner av følgere, skal angivelig vise muslimer som bruker vold mot ikke-muslimer og som krenker kristne symboler.

Natt til torsdag norsk tid svarte imidlertid Trump på kritikken fra May.

USAs president Donald Trump mener Storbritannias statsminister Theresa May bør fokusere på sitt eget land, etter kritikken han fikk for å spre omstridte videoer.

Trump og May

TRUMP OG MAY: Her er Donald Trump og Theresa May sammen under G7-møtet i Italia i mai måned.

Foto: Luca Bruno / AP

– Theresa May, ikke fokuser på meg, fokuser på den destruktive radikale islamistiske terroren som skjer i Storbritannia, skrev presidenten på Twitter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no