Dette skjedde natt til 30. januar

**Flere drept i moské-skyting i Quebec
**Store demonstrasjoner mot innreisereglene i USA
**Starbucks ansetter flyktninger

Dette skjedde i natt

Flere drept i moské-skyting i Quebec

I Quebec i Canada skal fem mennesker ha blitt drept, da væpnede menn avfyrte skudd i en moske i byen. Det opplyser moskeens leder. Politiet i Quebec bekrefter at mennesker ble drept i skytingen, men vil ikke si hvor mange. Det var omlag 40 mennesker i moskeen da skytingen fant sted. To personer er arrestert etter skytingen. Motivet for skytingen er ikke kjent, men de siste årene har det vært en økning i islamofobe handlinger i provinsen, i følge Reuters.

Les også: Flere drept etter skyting i moské i Canada - Canada - VG Seks drept i skyting i moské i Quebec

Store demonstrasjoner mot innreisereglene i USA

Titusener demonstrerte søndag mot den innskjerpingen av innreisereglene til USA, som blant annet innebærer 90 dagers visumnekt til reisende fra sju land med overveiende muslimsk befolkning. De største demonstrasjonene var ved de internasjonale flyplassene i New York, Los Angeles, Boston, Washington og Atlanta, ifølge Reuters.

Les også: Flere tusen demonstrerer mot Trumps innreiseforbud - Dagbladet

Starbucks ansetter flyktninger

Kaffe-kjeden Starbucks vil ansette 10 000 flyktninger i løpet av de neste fem årene. Konsernsjef Howard Schultz skriver i et brev til ansatte at ansettelsene gjelder for kafeer konsernet eier over hele verden, og vil starte i USA. Dette gjelder i første rekke immigranter som har tjenestegjort sammen med amerikanske soldater som tolker og støttepersonell. Tiltaket kommer som et svar på president Donald Trumps flyktningdirektiv.

Starbucks to hire 10,000 refugees over next 5 years

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no