Dette skjedde natt til 30. desember

- Buss blåste av veien på Dovrefjell
- Donald Trump vil bruke millioner i uken på valgkamp
- Mange tror sykehustilbudet blir dårligere
- Usain Bolt og Serena Williams årets idrettsnavn

30desember2015

Buss ble blåst i grøfta på Dovrefjell

En buss med 20 passasjerer om bord ble tatt av en vindkule og havnet i grøfta på Dovrefjell i natt. Ingen personer kom til skade i utforkjøringen. Meldingen om utforkjøringen ved Fokstua på E6 i Oppland kom klokken 1.45. Det er glatte forhold med mye snø og kraftig vind i området.

Donald Trump vil bruke 17 millioner kr i uken på valgkamp

Milliardæren Donald Trump vil bruke minst 2 millioner dollar, drøyt 17 millioner kroner i uken på å sikre seier i de tre første statene som skal avgjøre hvem som blir Republikanernes presidentkandidat. Trump leder klart racet om å bli Republikanernes kandidat til presidentvalget neste år. Bare en måned før nominasjonsprosessen starter i Iowa, har han dobbelt så stor oppslutning som nærmeste konkurrent på tre meningsmålinger.

Mange tror sykehustilbudet blir dårligere

Tre av ti nordmenn tror sykehustilbudet der de bor vil være dårligere om ti år, viser Nationens distriktsbarometer. 29 prosent av de spurte på landsbasis sier at de venter et noe dårligere eller mye dårligere sykehustilbud om ti år. Det er 9 prosentpoeng høyere enn da avisen gjorde samme undersøkelse for to år siden. Debatten har rast i Distrikts-Norge etter at helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) la fram Nasjonal helse- og sykehusplan i november.

Usain Bolt og Serena Williams årets idrettsnavn

Sprinteren Usain Bolt og tennisesset Serena Williams er kåret til årets idrettsutøvere av det internasjonale sportsjournalistforbundet. Bolt vant foran den serbiske tennisspilleren Novak Djokovic. Etiopiske Genzebe Dibaba ble nummer to blant kvinnene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no