NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 3. mars

–Nord-Korea skjøt raketter
–Ordførere sier nei til sammenslåing
–Oljeanalytiker vil ha flere prosjekter

0303

Nord-Korea skjøt raketter ut i Japanhavet

Nord-Koreanske myndigheter skjøt flere kort-distanseraketter ut i havet utenfor østkysten av landet i dag, opplyser det sør-koreanske forsvarsdepartementet. Rakettene ble skutt ut få timer etter at FNs sikkerhetsråd vedtok nye harde sanksjoner mot regimet i Pyongyang.

Les mer her: Nord-Korea skyter raketter - NRK Nyheter

Ordførere sier nei til kommunesammenslåing

Nærmere halvparten av landets ordførere sier klart nei til en sammenslåing av kommuner, viser en undersøkelse Nationen har foretatt. Bare en av fire ordførere tror på sammenslåing. Kommunalminister Jan Tore Sanner utelukker ikke at resten kan tvinges til å slå seg sammen.

Oljeanalytiker vil ha flere prosjekter

Oljebransjen driver med et livsfarlig slankeprosjekt, mener oljeanalytiker Jarand Rystad i Rystad Energy. Han ber derfor oljeselskapene om å godkjenne langt flere prosjekter, skriver Dagsavisen. Han advarer også mot å bygge ned leverandørindustrien.

Trump lanserer helsepolitikk

Donald Trump ønsker endringer i amerikansk helsepolitikk. Han vil avvikle den såkalte Obamacare, og endre programmet for helsehjelp til fattige. Trump vil legge om dagens Medicaid, som skal hjelpe fattige med helsetjenester, og gjøre det om til en ren pengeoverføring til delstatene. Han vil også tillate import av reseptbelagte legemidler. Han vil også tillate salg av helseforsikring på tvers av delstatsgrensene, og la folk trekke av hele forsikringssummen på skatten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no